Ariënsschool werkt samen met Ruud van Nistelrooy Academy

Vanaf schooljaar 2014-2015 is de katholieke Ariënsschool aan de Duurstedelaan gestart met de Ruud van Nistelrooy Academy. Veertien kinderen uit groep 6, 7 en 8 gaan een keer per week naar de Academy. Een PABO-student uit groep 5, Steijn, speelt een dubbelrol. Naast zijn stage op de Ariënsschool loopt hij ook stage bij de Ruud van Nistelrooy Academy.Ariensschool RuudvNistelrooy Academy3

Op donderdag 11 december 2014 is de Academy in Hoograven officieel geopend door Ruud van Nistelrooy. Een muur werd met een bal omver geschoten en de kinderen die achter de muur stonden, stormden juichend naar voren. Na de openingshandeling maakten de kinderen van de gelegenheid gebruik om een diepteinterview te houden met Ruud van Nistelrooy.

Ieder kind verdient een kans om zich te ontwikkelen en ieder kind heeft talenten. De Ruud van Nistelrooy Academy draagt bij aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling door kinderen te laten ervaren dat succes niet alleen is weggelegd voor anderen, maar dat iedereen succesvol kan zijn op zijn/haar eigen manier. De doelstelling is dat kinderen de Ruud van Nistelrooy Academy na een jaar met meer zelfvertrouwen en eigenwaarde verlaten. Dat ze het vermogen hebben relaties aan te gaan, hierdoor in verbinding staan met zichzelf, anderen en de wereld om hen heen.

De programma’s van de Ruud van Nistelrooy Academy vinden plaats na schooltijd, in kleine groepen van twaalf tot vijftien kinderen tussen de negen en twaalf jaar oud. Eens per week, een schooljaar lang, komen de kinderen bijeen onder begeleiding van minimaal drie vaste Ruud van Nistelrooy Academy coaches. Deze coaches nemen de kinderen wekelijks mee van hun schoolplein naar de Ruud van Nistelrooy Academy locatie, het gebouw van de Baracuda Zeeverkenners aan de Verlengde Hoogravenseweg. De Ariënsschool is verantwoordelijk voor de selectie van de kinderen die deel gaan uitmaken van de Academy groepen in Utrecht. Ervaringen met de individuele kinderen worden door de Academy teruggekoppeld aan de school. Schoolleider Alice van Driel is erg blij met de samenwerking en ziet de kinderen groeien.

Kinderen een kans bieden. Een kans die Ruud van Nistelrooy zelf ook kreeg, toen hij nog een klein jongetje in Geffen was, in Brabant: de kans zijn talent te ontdekken en te ontplooien. Waardoor híj een van de beste voetballers ter wereld werd.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten