Tafels en gasten gezocht tijdens de feestdagen!

LogoEetMeeStichting Eet Mee! maakt het mogelijk om, ook in Hoograven, samen de feestdagen te vieren. Heb je met de Kerstdagen of met Oud & Nieuw een plekje vrij aan je eettafel of wil je graag aanschuiven? Wij maken een mooie match voor jong en oud. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met wensen en mogelijkheden.

Aanmelden kan tot 15 december via de site www.eetmee.nl of telefonisch via 030-2213498.

Eet Mee! Vaste gast wint WijMakenUtrecht-trofee
Afgelopen week won in het Utrechtse stadskantoor het initiatief Eet mee! Vaste gast van Stichting Eet Mee! een enorme wisselbeker en een geldprijs van € 2500 tijdens het Kom Erbij Festival. Zes initiatieven die de Utrechtse samenleving een beetje mooier maken waren uit vijftig inzendingen genomineerd, maar het initiatief dat ouderen verbindt aan buurtgenoten om samen te eten, won tot hun grote vreugde de WijMakenUtrecht-trofee 2014.

Ruim 800.000 senioren eten altijd alleen. Hoe gezellig kan het zijn om tenminste een keer per maand bij iemand in de buurt te eten? Je verhaal kwijt kunnen, verrast worden met een maaltijd die je niet zelf hebt gekookt, verhalen horen van anderen: dat maakt een wereld van verschil.

Eet Mee! Vaste gast verbindt senioren met een vast eetadres in hun buurt waar ze een of enkele keren per maand kunnen aanschuiven voor een gezellige maaltijd.  Zij betalen een beperkt bedrag voor hun inschrijving en, als er een contact tot stand gekomen is, per maaltijd. Stichting Eet Mee! zorgt voor een persoonlijke intake waarin de wensen en belangstelling ter sprake komen en doet dit ook met de adressen waar gegeten gaat worden.

Annelies Kastein, coördinator van Stichting Eet Mee!: ‘Het idee van ons initiatief Eet mee! Vaste gast is eigenlijk simpel en misschien juist daarom zo succesvol. Mensen willen best met enige regelmaat een oudere uit de buurt ontvangen, maar om zelf op iemand die je niet kent af te stappen is toch wat lastig. Wij hebben succesvolle koppelingen tot stand gebracht die voor het leven van beide partijen een verrijking betekenen. De prijs geeft ons de kans meer naar buiten te treden en dit geweldige idee verder te verspreiden.’

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten