Utrechter richt magazine over voetbalcultuur op

In het authentieke Utrechtse café van oud-voetballer Joop van Maurik, oud-speler van onder meer Velox en FC Utrecht, ziet morgen (4 december) een nieuw blad het levenslicht: Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur. Het blad is een initiatief van Hoogravenaar Jim Holterhuës. Staantribune kijkt op een andere manier naar voetbal. De artikelen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf.Staantribune-nr0

Zo heeft Staantribune onderzoek gedaan naar de prijzen van ticketing en catering bij alle profclubs in de Eredivisie en Jupiler League, met verrassende resultaten. In het eerste nummer staat ook een achtergrondverhaal over de nationale ploeg van Eritrea, die nu in Nederland woont en voetbalt. Verder ging een redacteur een avondje op stap met John de Bever, de oud-zaalvoetbalinternational en voormalig Dordrecht-speler die tegenwoordig aan de weg timmert als volkszanger. Ook de Siciliaanse derby tussen Palermo en Catania, Argentijnse voetbalsupporters en een fotoreportage over het gevallen Portsmouth komen aan bod.

In Staantribune draait het vooral om de liefde voor voetbal, waarbij ook mooie fotografie en stijlvolle vormgeving een belangrijke rol spelen. Hoofdredacteur Jim Holterhuës: “Voetbal is meer dan alleen de negentig minuten op het veld. Dat willen wij met Staantribune laten zien.”

De redactie van Staantribune vergadert geregeld in café Engelenburgh in de wijk Tolsteeg. Eigenaar Joop van Maurik was een van de vertegenwoordigers van het agressieve werkvoetbal dat FC Utrecht midden jaren 70 speelde. De bonkige spits was de vrees van alle verdedigers. In het seizoen 1974-1975 was hij clubtopscorer met negen doelpunten. In het eerste nummer van Staantribune vertelt Van Maurik over zijn voetbalcarrière en zijn huidige leven als kroegbaas. 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten