Minister Blok legt duurzaam fundament onder nieuwbouwproject ‘de Trip’’

Blok plaatst warmtewisselaarMinister Blok (voor Wonen en Rijksdienst) plaatste dinsdag 2 december een innovatieve warmtewisselaar op het bouwterrein aan de Briljantlaan in Utrecht, onder het toeziend oog van burgemeester Van Zanen en wethouder Jansen. Deze bodeminstallatie maakt deel uit van een hightech warmte-koudeopslag (WKO). Deze gaat in combinatie met warmtepompen en zonnestroom op een duurzame manier energie leveren aan nieuwbouwproject ‘de Trip’.

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij het nieuwbouwproject op Rotsoord waar projectontwikkelaar Jebber 255 woningen voor starters en bedrijfsruimtes voor horeca en creatieve ondernemers ontwikkelt. Minister Blok sprak zijn waardering uit voor het nieuwbouwproject aan de Vaartsche Rijn. “In dit project komen twee maatschappelijke ontwikkelingen samen. Allereerst is het een gaaf voorbeeld van een oud bedrijventerrein aan de rand van de stad dat een nieuwe bestemming krijgt. En daarnaast zien we hoe Jebber inspeelt op de stijgende behoefte van jonge starters die passende woonruimte zoeken in de categorie boven de sociale huurwoningen. Utrecht is echt toonaangevend met dit soort projecten.”

Duurzaamheid

“Bij het ontwerp van dit project zijn de bouwkundige- en installatietechnische componenten integraal op elkaar afgestemd, om een zo beperkt mogelijke lokale energieopwekking voor de warmtelevering mogelijk te maken,” zegt Monique van Loon, directeur van projectontwikkelaar Jebber. Jebber heeft voor 20 jaar een prestatiecontract afgesloten met de aannemerscombinatie COM4Trip voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de gebouwen en de installaties. Maatregelen die leiden tot energiebesparing worden beloond. “Via een speciale website of app kan een huurder zijn eigen verbruik monitoren en vergelijken met het gemiddelde verbruik in de gebouwen van de Trip. Iedere maand wordt door de exploitant een prijs uitgereikt voor het laagste verbruik van de tapwater-warmtepomp in een woning. Winnaars krijgen een maand energiebundel gratis.”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten