Kies je Tasje gaat strijd aan met plastic tasjes in Utrecht

Logo KiesjetasjeVrijwilligersproject zet zich in voor een Plastic tas vrij Utrecht

Onlangs is vrijwilligersproject “Kies je tasje” van start gegaan. De initiatiefnemers stelden zich het doel om binnen 4 maanden minstens 20 winkels in Utrecht te overtuigen van duurzame alternatieven voor plastic tasjes.

Mede-initiatiefneemster Yessie Vanden Branden uit Hoograven legt uit: “Op dit moment worden er enorme hoeveelheden plastic tasjes weg gegooid. Gemiddeld gebruiken we jaarlijks 260 plastic draagtasjes per persoon. Een tasje wordt gemiddeld maar een kwartiertje gebruikt en daarna belanden ze in de prullenbak. Slechts een klein deel van de mensen recyclet het tasje. Doordat het materiaal slecht afbreekt, komt het uiteindelijk in de zee terecht.”

Uit onderzoek blijkt dat 86% van de Nederlanders voorstander is van maatregelen om het aantal plastic tasjes terug te dringen. Daarom helpt “Kies je tasje” winkels een keuze te maken uit verschillende duurzame alternatieven om de klant tegemoet te komen. “Op dit moment hebben al 18 winkels in Utrecht zich aangesloten. Er zijn een hoop verschillende duurzame opties voor deze winkels. Wij willen samen met de winkelier kijken naar het juiste alternatief voor hun winkel, zodat deze zelf kan bepalen welk alternatief het beste bij de winkel past”, aldus Yessie. “We komen ook al heel veel winkels tegen die zelf bezig zijn met verduurzaming. Dat is natuurlijk mooi om te zien!”

Gedurende het hele project blijven de vrijwiliigers de stad in gaan (vanaf half december ook Hoograven, Tolsteeg en de Bokkenbuurt) om nieuwe winkels te overtuigen zich aan te sluiten. Winkeliers kunnen zich ook zelf inschrijven via www.kiesjetasje.nl.

De consument zelf kan ook iets doen. “Neem vaker je eigen tas mee naar de winkel en volg ons via Facebook en Twitter.”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten