Binnentuin WZC Tolsteeg in stroomversnelling

De realisatie van de binnentuin in het atrium van WZC Tolsteeg aan de Saffierlaan zit in een stroomversnelling; het gaat er prachtig uitzien! De bewoners reageren enthousiast.

BinnentuinWZCTolsteeg2Anneke Moors, initiatiefnemer en organisator: ‘Op 31 oktober hebben 13 mensen de zware klus van het vullen van de containers met substraat (en dat betekent: 260 zakken van 45 liter grond/vulkanische korrels + 30 zakken van 50 liter hydrokorrels naar binnen slepen en in de containers gieten; vilt knippen en plaatsen; plaatsen vulmeters en watermeters; vijverfolie knippen en bevestigen tussen de kunststof containers en de houten bakken…) in één dag klaar gekregen, waar er twee waren voorzien. Fantastisch hoe vele handen licht werk kunnen maken!BinnentuinWZCTolsteeg3

Op maandag 3 november kwam de aanplant. Heel spectaculair hoe dit de sfeer in het atrium verandert, en niet alleen visueel. Het heeft ook een positief effect op de lucht – stuk frisser – en op het geluid – dempend, veel minder echoput – in het atrium. We hebben heel wat gezichten van ouderen over de relingen zien hangen, blij met de beweging en nieuwsgierig naar wat we allemaal aan het doen waren… En de laatste weken werd al meermaals de vraag gesteld wanneer de vogels en aapjes erbij komen. Nou, eerst maar eens even de tuin … wie weet … 

BinnentuinWZCTolsteeg4Vorige week is een klein clubje mensen begonnen met de losse elementen die nog toegevoegd moeten worden aan de tuin: een pergola, een abri, een grote houten tafel voor activiteiten + een reling voor het parcours (dat tweede helft november wordt gebouwd door Leo die ook de bakken heeft gemaakt). De bamboe pergola is bijna af, voor de tafel zijn al wat elementen gezaagd. Op vrijdag 21 november (van 13 uur tot +/- 17 of 18 uur) en zaterdag 22 november (van 11 uur tot +/- 16 uur) willen we verder gaan met (afmaken) pergola, bouwen abri en bouwen tafel.’

De binnentuin komt er niet vanzelf, dat is duidelijk. Bewoners van de wijk die het leuk vinden mee te helpen met dit nu al succesvolle project zijn van harte welkom. Graag hoort Anneke van je per telefoon, sms of mail. 

Anneke Moors – Stichting Stadstuinen Utrecht / Groengroep Atrium
Tel. 06 28 43 55 42 – Mail: jcmmoors@hotmail.com

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten