Themabijeenkomst Media in de Wijk

De Utrechtse samenleving wordt steeds digitaler. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor de wijk. Het wordt makkelijker om digitale middelen, zoals computers, telefoons en camera’s in te zetten om wijkactiviteiten te ondersteunen en bewoners bijeen te brengen. Wijkorganisaties kunnen zich makkelijker en beter naar wijkbewoners presenteren, media kan ingezet worden om bewoners te activeren en elkaar te leren kennen en via web platforms kunnen wijkbewoners ook op een andere wijze met elkaar in contact worden gebracht.

De inzet en het gebruik van media in de wijk is een belangrijk onderdeel van de werkplannen van Welzaam, Vooruit en Me’kaar. Samen met alliantiepartner Mira Media en andere partners zoals WijkConnect en Firma Media wordt hier invulling aan gegeven. Deze mediaprojecten blijken zich uitstekend te lenen om tot nieuwe samenwerkingsvormen te komen met zowel andere wijkinstellingen als met en tussen wijkbewoners.

logo VooruitOm deze ontwikkeling verder door te zetten en ook andere wijkpartners nauwer hierbij te betrekken, organiseren Welzaam, Vooruit en Me’kaar elk voor hun eigen werkgebied een themabijeenkomst over ‘Media in de wijk’. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Mira Media en Firma Media mede als onderdeel van het BEAMS-project.

De themabijeenkomst in Hoograven zal plaatsvinden op woensdag 26 november van 13:30 – 16:30 uur in buurthuis Hart van Hoograven. 

Doel van de themabijeenkomsten

Presentatie van concrete voorbeelden van media projecten en methodieken die aansluiten bij de wijken, teneinde een basis te leggen voor toekomstige strategische samenwerkingsverbanden in de wijken. Het programma bestaat uit drie sessies met drie parallel workshops van 45 minuten, waardoor alle thema’s goed kunnen worden behandeld (zie www.miramedia.nl) .

Voor wie?
Instellingen, organisaties en bewonersinitiatieven die actief zijn in de werkgebieden van Welzaam, Vooruit en Me’kaar.

Geïnteresseerd? Meld je dan snel aan bij Marlies Bosch marliesbosch@vooruitutrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten