Duitse Literaire Avond op zondag 16 november

Voorlezende schrijvers, literaire talentenjacht en muziek

Vlag DuitslandOp zondag 16 november 2014 vindt bij Klein Berlijn in Utrecht de eerste editie plaats van de Duitse Literaire Avond. Deze feestelijke avond rondom de Duitstalige literatuur van de toekomst biedt een gevarieerd programma dat bestaat uit optredens van o.m. Julia Schmidt, Thomas Klimeck, Stephan Schleim en Marjet Spook.

Lezen, schrijven en luisteren zijn belangrijke eigenschappen voor de intellectuele ontwikkeling. Net op tijd voor de Duitse Dag van het Voorlezen (21 november) organiseert Meet the Germans een literaire avond. Hier kunnen dichter en schrijver hun talent, ook spontaan, laten horen. Auteurs krijgen de mogelijkheid om nieuwe stukken te presenteren of om favoriete teksten voor te lezen. Dit kan heel experimenteel of klassiek zijn, voor de presentatoren staan alle mogelijkheden open. In aanvulling op het presenteren van gedichten, teksten en andere werken biedt de bekende zangeres Marjet Spook luisterplezier. Marjet Spook heeft in de loop der jaren in veel verschillende pop- en jazzformaties gezongen. Momenteel werkt zij met het duo ‘Spoken‘, waarin ze samen met gitarist Thijs Spook componeert, arrangeert, zingt en viool speelt.

Klein Berlijn aan de Briljantlaan 5A, naast Tivoli de Helling

Hoofdprogramma met Julia Schmidt, Stephan Schleim, Thomas Klimeck en Marjet Spook (marjetspook.nl).
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Toegang: gratis

Wapen UtrechtMeet the Germans is een netwerkgroep, staat voor iedereen open en biedt elke week verschillende activiteiten aan. Meer informatie over Meet the Germans en aankomende evenementen is te vinden op www.meetthegermans.info of via de Facebookpagina Deutsche in Utrecht. Om de activiteiten voor iedereen toegankelijk te houden, is deelname altijd gratis. Natuurlijk moeten de drankjes wel gewoon zelf betaald worden.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten