Eén jaar Meet the Germans – een groot succes

Duitse netwerkgroep viert eerste verjaardag

Twaalf maanden na de oprichting van Meet the Germans – een netwerkgroep voor Duitsers in Utrecht – gaat de organisatie weer een mijlpaal tegemoet. Op woensdag 15 oktober organiseert de club haar verjaardag; een netwerkborrel of in het Duits “Stammtisch” en tegelijk een “Birthday Bash”. “Wij hebben een jaar lang succesvol mensen bij elkaar gebracht.”, volgens oprichter Thomas Klimeck.

BerlijnRijksdagDe Duitse netwerkborrel waar Meet the Germans een jaar geleden mee begon, zal ook de vijfenzestigste activiteit van de organisatie zijn. De maandelijkse borrel is een mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten, een Duits biertje te drinken en praktische vragen te stellen over het leven in Nederland en Utrecht. Aanmelden voor de borrel is niet nodig. Woensdag, 15 oktober 2014, vanaf 20.30 uur is iedereen welkom in Klein Berlijn aan de Briljantlaan 5A naast Tivoli de Helling.

Het idee om Meet the Germans op te richten ontstond door de behoefte van Duitse expats en studenten om elkaar te ontmoeten. Daarbovenop kwam de grote interesse van Nederlanders in hun Oosterburen. Klimeck bedacht om deze twee samen te brengen in een netwerkgroep en Meet the Germans was geboren. “Het is mijn doel om mensen met een interesse voor Duitsland samen te brengen”, vertelt Klimeck die zelf tien jaar geleden vanuit het Duitse Moers naar Utrecht verhuisde. “Dat kunnen mensen uit alle landen zijn. Meet the Germans is niet alleen bedoeld voor Duitsers!”

Inmiddels hebben al meer dan vijfhonderd mensen van het netwerk en zijn activiteiten gebruik gemaakt. “Duitsers zijn hip en populair”, aldus Klimeck. Dat was vooral merkbaar rondom het Wereld Kampioenschap voetbal. Meet the Germans organiseerde toen dat de wedstrijden van het Duitse team op groot scherm bij café Klein Berlijn bekeken konden worden. “Een aantal keer zat de kroeg zo vol dat er echt helemaal niemand meer bij kon”, memoreert Klimeck. “En dat waren niet alleen maar Duitsers, maar ook veel Nederlanders en mensen met andere nationaliteiten. “

Het type activiteiten is breed. “We organiseren onder andere een maandelijkse netwerkborrel, sinds een half jaar een wekelijkse sportactiviteit, een bootcamp, en gezamenlijke uitstapjes naar culturele events. Zo is binnenkort een literaire avond en een restaurant testing.” Alle activiteiten zijn bijvoorbeeld leuk als je pas kort in Utrecht woont e/o graag nieuwe mensen wil leren kennen. Het is toch een drempel om alleen naar dergelijke (culturele) evenementen te gaan. Mede daarom organiseert Meet the Germans een aantal activiteiten die gericht zijn op de nieuwe studenten en expats die in Utrecht leven. Onder hen zijn ook veel Duitse burgers. “Alle activiteiten geven de mogelijkheid om je horizont te verbreden en om nieuwe – internationale – vriendschappen op te bouwen”, zegt Klimeck trots.

Meer informatie over Meet the Germans en aankomende evenementen is te vinden op www.meetthegermans.info of via de Facebookpagina’s Meet the Germans of Deutsche in Utrecht. Om de activiteiten voor iedereen toegankelijk te houden, is deelname altijd gratis. Natuurlijk moeten de drankjes wel gewoon zelf betaald worden.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten