Kinderen, buurtbewoners en leden scouting ontwerpen samen nieuwe speeltuin

De opening van de vernieuwde speeltuin ‘de Kameleon’ en het nieuwe clubgebouw van Scouting Baracuda Zeeverkenners is op 4 oktober. Uit een gedwongen verhuizing is een unieke samenwerking ontstaan.

De Baracuda Zeeverkenners kregen in 2009 te horen dat door de uitbreiding van IKEA er geen plaats meer voor hen was op Kanaleneiland. Na een lange zoektocht werden de scouts een terrein aangeboden in speeltuin ‘de Kameleon’ in Hoograven. Ondertussen wilde Vooruit, de welzijnsorganisatie die de speeltuin beheert, graag uitbreiden. Wat eerste een bedreiging leek, bleek een oplossing voor beide partijen. De Zeeverkenners gebruiken hun terrein alleen op zaterdag en boden aan dat de kinderen uit de wijk op andere dagen op hun terrein kunnen spelen. Daarnaast werd een naast gelegen gebied aan de speeltuin toegevoegd. De speeltuin werd groter en de zeeverkenners kregen een groot speelterrein en de zo gewenste eigen haven.

Bij persbericht speeltuin kameleonInbreng kinderen
De betrokken partijen delen dezelfde visie op spelen: kinderen hebben ruimte nodig om te ontdekken en hebben behoefte aan een natuurlijke speelplek. Het was dus noodzakelijk de speeltuin opnieuw in te richten en ook daarin vonden Vooruit en de Baracuda Zeeverkenners elkaar. Daarnaast werd ook Ludens, de buitenschoolse opvang die gebruik maakt van de speeltuin betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen. Kinderen, buurtbewoners en leden van de scouting hebben uiteraard een grote inbreng gehad bij het ontwerpen van de speeltuin. Zij zijn de gebruikers van de speeltuin. Diverse zaterdagen werden er vrijwilligersdagen georganiseerd waar samengewerkt werd aan de nieuwe speeltuin. Het gebouw is af, de speeltuin bijna. Tijd voor een officiĆ«le opening en natuurlijk een groot feest voor de kinderen uit de buurt en van de Baracuda!

Programma
12.30 Ontvangst
13.00 Officiƫle opening door wethouder van Hooijdonk samen met de kinderen
13.30 Spelenkermis
16.00 Sluiting

Adres
Verlengde Hoogravenseweg 25&37

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten