50 Jaar badminton bij DVS-KotoMisi

Badmintonvereniging DVS-KotoMisi viert dit jaar het 50-jarig bestaan. En dat wordt uitgebreid gevierd! De lustrumcommissie licht een tipje van de sluier op: er worden bijzondere workshops georganiseerd voor de leden, en dit jaar mogen ook de volwassenen – net als de jeugdleden die het elk jaar doen – ‘op kamp’. Ook de oud-leden worden niet vergeten. Voor hen komt er een speciale oud-ledenactiviteit. Hoograven gaat zeker iets merken van dit sportieve jubileum.

Zoals de naam al doet vermoeden, is DVS-KotoMisi ontstaan uit een fusie tussen DVS en Koto Misi. DVS staat voor Dokter de Visserschool, een school in Utrecht-Zuidoost waar leerlingen onder leiding van een aantal leraren in een gymzaal gingen badmintonnen en hun eigen vereniging startten. De gymzaal aan de Reitdiepstraat, waar de leden aanvankelijk speelden, werd jaren geleden ingeruild voor Sporthal Hoograven. KotoMisi is opgericht door een Surinaamse vriendengroep. Zij begonnen in een zaaltje in de Jan van Arkelstraat, en de vereniging kwam via een omweggetje uiteindelijk terecht in Sporthal Lunetten. In 2006 fuseerden de beide clubs. DSV-KotoMisi speelt nog steeds in de beide sporthallen.

Jeugdteam DVS-Koto Misi kampioenDVS-KotoMisi is een bloeiende vereniging met recreanten en sporters die meedoen met de bondscompetitie. De club telt ongeveer 180 leden, zo’n 120 volwassenen en 60 jeugdleden, variërend in leeftijd van 7 tot 70. De meeste leden komen uit Hoograven en Lunetten. Zowel de competitiespelers als de recreanten krijgen training. De vereniging vindt het belangrijk dat de leden goed badminton spelen, en dat er zo weinig mogelijk blessures worden opgelopen. De saamhorigheid in de club is groot, en gezelligheid is ook erg belangrijk. Nog even een drankje na een avondje sporten is voor de meeste leden heel normaal.

Was je al van plan eens te gaan kijken bij het badmintonnen in de Sporthal? Grijp dan in dit feestjaar je kans en speel een keer mee! Je bent welkom op dinsdagavond in Sporthal Lunetten aan het Zwarte Woud of woensdagavond in Sporthal Hoograven aan de Verlengde Hoogravenseweg. Voor meer informatie kun je ook kijken op de site www.dvs-kotomisi.nl, mailen naar info@dvs-kotomisi.nl of bellen met Leonie Gotink, 06 18087798.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten