Kinderboekenweek in de bieb

Boekenmannetje2 ltDit jaar is het voor de 60ste keer Kinderboekenweek en dat wordt gevierd in de Bibliotheek Utrecht. Van 1 tot en met 12 oktober staat alles in de Bibliotheek in het teken van het thema FEEST. Op de “Lang zal je lezen” tafels in de Utrechtse bibliotheken zijn allerlei Feestboeken te vinden en kinderen van 4-10 jaar kunnen genieten van vier feestvoorstellingen. Ook organiseert de Bibliotheek de VadersVoorLezen wedstrijd. Met de versier-jezelf-app op de website kan iedereen zich digitaal verkleden. Kinderen kunnen gratis lid worden zonder inschrijfgeld te betalen en ze ontvangen een cadeautje. 

De feestvoorstellingen zijn van Mylo Freeman ‘Verrassing met taart’ (op woensdag 8 oktober om 16.00 uur in de bibliotheek van Hoograven), Magali de Frémery ‘Oh nee, niet weer een boek’ Ton Meyer ‘Aadje Piraatje viert feest’ en Ruth Bakker ‘Loet moet feest’. Voor de VadersVoorLezen wedstrijd kunnen vaders zich aanmelden door hun eigen voorleesfilmpje te plaatsen op facebook.com/deBibliotheek. Aanmelden kan ook via de mail: g.beek@bibliotheekutrecht.nl. Deze vaders mogen voorlezen in de Bibliotheken Tuinwijk, Oog in Al en Vleuterweide op zaterdag 11 oktober 13.30 uur. De beste voorleesvaders lezen voor op de Culturele Zondag ‘In de ban van de man’ 12 oktober in de Centrale Bibliotheek samen met de beroemde Utrechtse vaders Ingmar Heytze, Ruben van Gogh, Ramon Beuk, Cees Grimbergen en Jerry Goossens. Tjibbe Veldkamp heeft de leiding en de muziek is van accordeonist Kay Krijnen en zanger/gitarist Carlos Zorita Dias. Vaders kunnen ook een workshop volgen bij Tjibbe Veldkamp: ‘Nog leuker voorlezen voor vaders’. De toegang voor alle activiteiten is gratis, wél reserveren.

Voor meer informatie en reserveren: www.bibliotheekutrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten