Harten in Hoograven

Claudia C. ten HoeveAl een tijdje is de Utrechtse beeldend kunstenaar Claudia C. ten Hoeve – onzichtbaar – actief in Hoograven. Claudia is de initiator van het conceptuele kunstproject hARTkado.NU. Doel van dit bijzondere project is positiviteit verspreiden. Claudia op haar website: ‘Mijn wens is mensen te verrassen, verwonderen, een glimlach in hun hart te toveren. Om met mijn hartenschilderijtjes vonkjes in harten aan te steken van liefde, blijdschap en vreedzaamheid. Mensen te confronteren met ‘positiviteit’ en bewustzijn, waardes waar tegenwoordig haast een taboe op lijkt te liggen, en het (her-)ontdekken van schoonheid en vrijgevigheid in en om zich heen. Mijn idee is dat als je zelf blij en verrast wordt, je anderen ook sneller blij zult willen maken en verrassen. Van hART tot HART dus, ongeacht kleur, geur, status, leeftijd en nationaliteit. De wereld heroveren met een hartverwarmend sneeuwbaleffect!’

hARTkado.NU is eind 2012 gestart. Claudia maakt hartenschilderijtjes waarvoor de materialen worden vergoedt door donateur/sponsor Han Franssen van Allmedical.nl. hARTkado KopieDe schilderijtjes worden feestelijk verpakt in doorzichtig folie en te vondeling gelegd op een willekeurige plek voor een willekeurig persoon. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de trein, de wachtkamer van een ziekenhuis of op een bankje in het park, maar ook op de drie hARTkado.NU HOTSPOTS in onze wijk. Op Kinderboerderij Nieuw Rotsoord, in wijkcentrum Hart van Hoograven en Catering en Eetwinkel Momo’s (aan de Duurstedelaan) kan men over het project lezen en worden hARTkadootjes opgehangen die men – gratis – kan meenemen om weer door te geven.

Belangrijk onderdeel van het project zijn de reacties van mensen op het vinden van een hARTkadootje en wat ze er mee doen/gedaan hebben. Dit kan op de website die bij het project hoort. Zo kunnen anderen meegenieten met hun verhaal!

Voor meer informatie, zie de website.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten