Cursus gezond gewicht

Op 2 oktober start een cursus gezond gewicht.  Voor vrouwen met fors overgewicht (BMI >30) is dit dé kans om op een gezonde manier af te vallen!gezondgewicht2

Gedurende 3 maanden ga je samen met andere vrouwen aan de slag. Op maandag van 11 tot 12 uur fysiofitness en op donderdag van half 10 tot 12 uur fysiofitness en voorlichting. De begeleiding is door een fysiotherapeut en een ervaren voorlichtster.

Waarom een cursus gezond gewicht?
Een gezond gewicht geeft minder risico op ziektes als diabetes, gewrichtsklachten, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Met een gezond gewicht voel je je fit en kun je meer actief leven. Sporten is voor veel mensen een goed medicijn bij stress! Het helpt te ontspannen en positiever te denken.

Voor wie is de groep bedoeld?
Heb je last van fors overgewicht (BMI>30) en wil je er iets aan doen? Spreek je Nederlands, Arabisch of Berbers? Dan is deze groep iets voor jou!

Samen werken aan een gezond gewicht
In een periode van 3 maanden ga je samen met een groep vrouwen werken aan een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl betekent gezond eten, genoeg bewegen en op tijd ontspannen. gezondgewicht1
Er zijn bijeenkomsten met o.a. :
– Informatie en uitwisseling over gezonde voeding en gezonde bereiding
– Informatie over de relatie tussen eten en emoties
– Excursie naar de supermarkt
– Aandacht voor persoonlijke motivatie, successen en valkuilen.

Samen leren & doen
Het veranderen van de dagelijkse gewoonten is niet gemakkelijk. Daarom is er tijdens dit programma veel gelegenheid om met andere vrouwen ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen. Je staat er dus niet alleen voor! De groep bestaat uit 10 tot 15 deelnemers, die wordt begeleid door een voorlichtster van de GG&GD / Volksgezondheid. Bij een deel van de bijeenkomsten is er extra ondersteuning door een diëtiste van Careyn of een medewerkster van Indigo.

Praktische informatie
Informatie en inschrijven: donderdag 25 september 9.30-11.00 uur
Start cursus donderdag 2 oktober 9.30
Locatie: Fysiotherapie Haalboom en van der Kleij, Oud Wulvenlaan 6
Kosten: €35,- voor 11 bijeenkomsten en 20 keer sporten (€20,- met U-pas)
Voorwaarde: aanvullende ziektenkostenverzekerig

Mondelinge informatie over de cursus is in te winnen bij Rabia Haddouch 030-2863270/ 06-27742764 (GG&GD/Volksgezondheid) en Fysiotherapie Haalboom en van der Kleij: 030- 2880603

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten