IJs bij de Oranjebrug?!

Een inwoner van Rivierenwijk, Edo Plantinga, mist een mooie plek in zijn wijk om in de avond heen te wandelen. Op een warme zomeravond viel zijn oog op de dichtgemetselde kelder van het gesloopte brugwachtershuisje bij de Oranjebrug (over de Vaartse Rijn). Zou dat niet een mooie plek zijn voor een ijssalon? De kade ligt perfect in de avondzon. Met wat kleine toevoegingen maak je er een prachtige plek aan het water van, waar je in alle rust je ijsje op kunt eten. Zo hebben de bewoners van Hoograven en Rivierenwijk eindelijk een plek om elkaar te ontmoeten. Nu de gemeente nog overtuigen. Hiervoor is er een Facebook campagne gestart op www.oranjebrugijs.nl.

Oranjebrug-ijs KopieEdo: “Ik sprak puur toevallig iemand van de havendienst toen de brug open stond. Hij wist zich het brugwachtershuisje nog goed te herinneren. Hij zei dat het destijds al een plek was waar buurtbewoners vaak aan kwamen waaien om een kopje koffie te drinken. Het zou toch super zijn als deze plek weer een sociale functie voor de buurt zou krijgen, net als vroeger?”

Het eerste gesprek met de gemeente Utrecht is al gevoerd. De gemeente staat open voor het idee, maar in het huidige bestemmingsplan is de oude kelder (logischerwijs) niet opgenomen. Voordat de gemeente verder wil meedenken, wil ze weten of er voldoende draagvlak is in de buurt.

De eerste reacties van de omwonenden zijn zonder uitzondering positief. Buurtbewoner Welmoet de Graaf: “Ik werk vlak in de buurt in Rotsoord. Ik zou het leuk vinden als ik hier tijdens mijn pauze even langs kan lopen om een ijsje en een espresso te halen. Ik zie mezelf wel zitten in de zon!”

Iedereen die de dit initiatief wil steunen, wordt uitgenodigd om OranjebrugIJs te liken op Facebook via www.oranjebrugijs.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het idee.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten