Zomerchaos rond nieuw station Vaartsche Rijn

De Briljantlaan dichtHet station mag dan wel pas in 2016 openen, dat weerhoudt de gemeente Utrecht en ProRail er niet van om de verkeerssituatie rondom het toekomstige station Vaartsche Rijn deze zomer flink aan te pakken. Tot en met half oktober kan het verkeer van Hoograven, Tolsteeg, Bokkenbuurt en Rivierenwijk naar de binnenstad hinder ondervinden van deze werkzaamheden.

De onderdoorgang naar de Westerkade wordt afgebouwd van 18 juli tot 29 september. In die periode is de onderdoorgang gesloten. De tunnel naar de Albatrosstraat en het aanliggende kruispunt gaan dicht van 7 juli tot 31 augustus. De tunnel naar de Bleekstraat en de fietstunnel naar de Laan van Soestbergen blijven de hele zomer open.

Naast de onderdoorgangen wordt er ook aan de weg gewerkt. Van 7 juli tot en met 15 augustus werkt de gemeente aan het noordelijk deel van de Briljantlaan, van de Saffierlaan tot aan de Baden Powellweg. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de weg. De Baden Powellweg van de Vondelbrug tot de kruising met de Briljantlaan is voor alle verkeer afgesloten van 7 juli tot en met eind augustus.

Verderop in Hoograven gaat het noordelijk deel van de W.A. Vultostraat (tussen Smaragdplein en Aquamarijnlaan) op de schop vanaf 1 september tot en met half oktober. Ook het kruispunt Briljantlaan/Smaragdplein/W.A. Vultostraat/Diamantweg is in die periode afgesloten voor alle verkeer. 

  7-13 jul 14-20 jul 21-27 jul 28 jul-
3 aug
4-10 aug 11-17 aug 18-24 aug 25-31 aug 1-7 sep 8-14 sep 15-21 sep 22-28 sep 29 sep-
5 okt
Tunnel Westerkade   X** X X X X X X X X X X  
Tunnel Albatrosstraat X X X X X X X X          
Briljantlaan N X* X* X* X* X* X*              
Baden Powellweg X X X X X X X X          
W.A. Vultostraat N                 X* X* X* X* X*
Smaragdplein/ Diamantweg                 X X X X X

* Fiets- en voetpaden blijven toegankelijk
** Vanaf 18 juli

Meer informatie in de folder van ProRail en de gemeente.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten