Scouts werken samen met Hogeschool Utrecht aan nieuw gebouw

Scouts van de Wilhelminagroep zeeverkenners zijn samen met 150 eerstejaarsstudenten Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool Utrecht aan de slag gegaan met het project ‘Laat ons gebouw groeien’, een onderzoek naar de duurzame herontwikkeling van het clubhuis van de zeeverkenners in Utrecht Hoograven.

Nieuwbouw WilhelminagroepDe Wilhelminagroep zeeverkenners is een Utrechtse waterwerk Scoutinggroep, gevestigd aan het Merwedekanaal in Hoograven. Al 75 jaar is de Wilhelminagroep een zeer actieve, gezellige en grote zeeverkennersgroep op en rond het water in Utrecht. Door de uitdagende activiteiten die de groep aanbiedt, waarmee kinderen en jongeren zich persoonlijk ontwikkelen, is de groep enorm gegroeid. Het gevolg hiervan is dat het gebouw niet groot genoeg meer is voor alle leden en dat deze dus vergroot moet worden. Dankzij de hulp van ingenieursbureau Movares is er contact gelegd met de docenten van de Faculteit Natuur & Techniek van de Hogeschool Utrecht. Zij waren erg enthousiast en hebben de groei van het gebouw opgepakt als studentenproject.

Binnen het project ‘Laat ons gebouw groeien’ gaan 150 eerstejaarsstudenten van Hogeschool Utrecht kijken naar mogelijkheden voor duurzaam bouwen en duurzame energie, een kosten-batenanalyse uitvoeren, en een advies uitbrengen met welke partijen samenwerking mogelijk is en wat dit betekent voor het ontwerp en de exploitatie van het gebouw.

Aankomende donderdag 26 juni vinden de eindpresentaties plaats van de studenten. De beste idee├źn zullen natuurlijk meegenomen worden in het te realiseren bouwontwerp. Om straks nog effici├źnter het gebouw te kunnen benutten is de Wilhelminagroep zeeverkenners nog op zoek naar medegebruikers die doordeweeks van de diverse ruimtes en botenloods gebruik willen maken.

Dankzij de kennis van jonge studenten van de Hogeschool Utrecht en de inbreng van Movares komt de realisatie van ons gebouw zeer dichtbij. Het wordt nu echt een gebouw waar wij als scouts blij van worden en waar wij hopelijk samen met andere gebruikers nog jarenlang plezier van kunnen ondervinden.Scouts van De Wilhelminagroep zeeverkenners zijn samen met 150 eerstejaarsstudenten Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool Utrecht aan de slag gegaan met het project ‘Laat ons gebouw groeien’, een onderzoek naar de duurzame herontwikkeling van het clubhuis van de zeeverkenners in Utrecht Hoograven.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten