Peutermiddag Jan de Doper groot succes

Ouder en kind peutermiddagTwintig peuters keken woensdagmiddag 28 mei hun ogen uit bij de Koala’s, Pinguïns en Zeepaardjes. Dit zijn de namen van de groepen 1 en 2 op de St. Jan de Doperschool. Voor de eerste keer werd daar namelijk een Peutermiddag georganiseerd voor 3-jarige kinderen (en hun ouders natuurlijk) die staan ingeschreven voor volgend schooljaar.

De Peutermiddag is georganiseerd om de kinderen kennis te laten maken met hun toekomstige klaslokalen, hun juffen en enkele ouders en huidige leerlingen van de St. Jan de Doperschool.De peuters klommen en sprongen er op los in de grote speelzaal van de St. Jan de Doper. Er werd uitgebreid gekleurd, gebouwd, geknutseld en gepuzzeld in de drie kleuterlokalen. De aanwezige kinderen konden ook nog worden geschminkt; en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Spelende kinderen peutermiddag

De Peutermiddag was georganiseerd vanuit de gedachte dat ouders hun kinderen vaak inschrijven bij een school na een enkel gesprek. Echt contact met school begint meestal pas als het kind 4 is geworden. Daarmee blijft ‘school’ een soort van magisch en ontastbaar begrip. De aanwezige ouders konden tijdens deze middag naar hartenlust vragen stellen over het reilen en zeilen van de groepen 1 en 2. En de peuters maakten spelenderwijs kennis met elkaar en de ruimtes van de St. Jan de Doper. Sommige kindjes bleken elkaar al te kennen van de voorschool/peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de speeltuin of gewoon uit de wijk.

Alle kinderen hebben het logo van de St. Jan de Doper mee naar huis genomen in de vorm van een zelf geplakte uil. Ze kunnen bijna niet wachten om echt naar school te gaan.Al met al was de Peutermiddag een groot succes. Gezien de vele enthousiaste reacties is deze vorm van vroegtijdige kennismaking met de school en hun toekomstige leerlingen zeker voor herhaling vatbaar.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten