Veel activiteit in ’t Raafje en De Kameleon

’t Was een drukte van belang in de speeltuinen aan de Verlengde Hoogravenseweg op zaterdag 17 mei. En er werd op deze zonnige dag niet alleen gespeeld, maar ook hard gewerkt!

Nog een beetje vegenIn speeltuin ’t Raafje konden buurtbewoners tussen 10 en 12 uur vegen. Vandaag waren er zoveel vegers dat de klus rond kwart voor 11 al geklaard was, en de derde helft – koffie en ranja drinken en weer volop spelen in een schone speeltuin! – kon beginnen. De speeltuincommissie, een groepje buurtbewoners, organiseert in het seizoen elke zes weken een veegochtend. De communicatie hierover gaat informeel, en er zijn altijd genoeg mensen. ’t Raafje beschikt sinds een tijdje over een heuse bezemkast, ontworpen door kunstenaar Carin van Dongen, ook uit de wijk. Hierin kan een kliko met bezems en ander schoonmaakmateriaal veilig opgeruimd worden. Het afval dat de veegochtenden oplevert, gooit de speeltuin gewoon over de schutting. Dit is gelukkig niet zo erg als het klinkt: pal achter de speeltuin is het terrein van de gemeentereiniging, en daar wordt het afval verder verwerkt. Een mooie samenwerking!

 Naast het Liesboschpark, in speeltuin De Kameleon, werd ook aangepakt. Zo’n twintig volwassenen druppelden vanaf 10 uur binnen om onkruid te wieden, een zwaar speeltoestel uit elkaar te halen en een gat te graven waarin het toestel straks weer – in beton – geplaatst kan worden. 

Gat uitmeten en gravenVoor de harde werkers was er tegen het middaguur een goedverzorgde lunch! Het was gezellig in de speeltuin, er was tijdens het werk voldoende tijd om te kletsen en ideeën te spuien over de mogelijkheden van de speeltuin. De meegekomen kinderen vermaakten zich intussen prima met elkaar. Om 2 uur werd de DOEDAG afgerond met koffie, limonade en een dankwoordje.

Door bezuinigingen bij de gemeente is er minder geld beschikbaar voor het onderhouden en draaiende houden van speeltuin De Kameleon, en is de medewerking van wijkbewoners nodig. De bereidheid in de wijk is gelukkig groot. De opzet van de speeltuin speelt hierin ongetwijfeld een rol: De Kameleon is een avontuurlijke speeltuin voor jonge en oudere kinderen, met klimtoestellen, verborgen paadjes en andere verstopplekken, een grote boomhut, zand, verschillende speelplekken met water waaronder een zwembadje, en heel veel groen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten