Klimaatstraatfeest in regen en zonneschijn

KinderspelletjesOp zaterdag 10 mei vierde de Julianaweg Zuid feest: het klimaatstraatfeest. In april werd bekend dat de straat tweede was geworden bij het Hier Klimaatstraatfeest, een landelijke wedstrijd waarin straten wedijveren om wie het meest energiezuinig en het meest duurzaam is. De prijs, een geldbedrag van 2000 euro, is besteed is aan een straatfeest en aan de aanschaf van duurzame producten voor andere straatactiviteiten.

Het feest startte met kinderspelletjes en een hapje en een drankje voor de volwassenen. Rond 6 uur kwam de Groene Straatbingo langs, met nog meer energiezuinige prijzen. Quizmaster Aad Klimaat deelde onder andere wasmachines, cookstoves, een LED-televisie, een fiets en een droogrek uit. Na de spannende bingo was er voor iedereen patat met salade, en kon onder het genot van een drankje nagekletst worden.

Blije winnaars van de bingo

Initiatiefnemer Rob Stam kijkt terug op een geslaagde middag en avond: ‘De sfeer was prima, ’t was gezellig en er waren veel straatbewoners, jong en oud! Het was leuk dat iedereen tijdens de bingo zo enthousiast was. Ik vond de bingo zelf ook erg leuk.’

Zoals het een echt klimaatfeest betaamt was het weer nogal wisselend deze dag: de opbouw en de start van het feest waren in de regenbuien, tegen de avond werd het stralend zonnig en de laatste uren waaide het flink. Ook de kersverse wijkwethouder Zuid Lot van Hooijdonk liet haar gezicht even zien op het feest en feliciteerde Rob én de straat met de behaalde tweede plaats.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten