Lintje voor Lunettenaar

Lunetten kent behalve kersverse prijswinnaars uit de Postcodeloterij, ook een lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op vrijdag 25 april reikte burgemeester Van Zanen lintjes uit aan verschillende bewoners van Utrecht. Een van de gedecoreerden was Wim van der Bijl (80 jaar) uit Lunetten. Hij is geridderd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wijkgenoot André van den Berg stuurde ons het volgende verslag: 

 

Wim van der Bijl organiseert al meer dan 30 jaar dansavonden voor senioren op diverse locaties in Utrecht en omgeving. De dansavonden, waar afhankelijk van de locatie tussen de 25 à 90 senioren aan meedoen, zijn voor de deelnemers een belangrijke sociale activiteit. In het verleden (1966 tot 1988) was hij actief als jeugdvoetbalscheidsrechter in de regio Utrecht. Ook begeleidde hij jeugdteams.

Op donderdagavond 1 mei is hij gehuldigd in De Musketon. Om 20.00 uur werd hij in een feestelijke zaal met 80 senioren-dansers in het zonnetje gezet. Hij werd ontvangen door het feestcomité met diverse toespraken en bloemen. Tevens werd hem een speciale Oorkonde overhandigd met de handtekeningen van alle dansers. Ook werd er nog een lid van de dansgroep gehuldigd, die toevallig op de zelfde dag ook een lintje kreeg. Dit was Wim Zuur. Ja, ja, al weer een Wim……..
Deze Wim organiseert sinds 1966 sportevenementen voor het personeel van de Hema, zoals de landelijke sportdag en speciale evenementen. Sinds 2006 maakt hij deel uit van de Utrechtse wijkraad Zuidwest. Ook hij is natuurlijk gehuldigd en toegesproken.

De aanwezige dj draaide tussendoor geweldige dansmuziek, waar goed op werd gedanst. Als “special guests” en klap op de vuurpijl traden MarieLouise en Joyce op. Samen zijn zij de Dreams, bekend van TV en theatershows. Ze deden een voortreffelijk optreden tot groot enthousiasme van Wim van der Bijl en de aanwezige dansers. Op sommige nummers werd zelfs meegedanst.

Ook in seizoen 2014-2015 wordt er weer om de 14 dagen gedanst in de Musketon. Van 20.00 tot 22.30 , eerste dansavond op 11 september.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten