Word energieambassadeur in je wijk

Waarschijnlijk is 2014 het laatste jaar voor het programma Utrechtste Energie. Wijkbureau Zuid zet zich dit laatste jaar actief in en is daarom op zoek naar Energieambassadeurs.

Vind je het leuk om actief te zijn in je buurt of wijk? Vind je het belangrijk om samen met je buren energie te besparen en daarmee de energierekening te verlagen. Of vind je het milieu belangrijk? Meld je dan aan als energieambassadeur!

Wat doen energieambassadeurs?
Energieambassadeurs zijn enthousiaste bewoners die zich als vrijwilliger in hun eigen buurt inzetten voor energiebesparing in woningen. De ambassadeur stimuleert buurt- en straatgenoten om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. En je bent niet de enige. In 2013 heeft zich een stadsbreed netwerk gevormd van 30 ambassadeurs. Zij hebben in bijna alle Utrechtse wijken ruim 2.000 bewoners geïnformeerd over energiebesparende maatregelen, zoals vloerisolatie en zonnepanelen. 

Wat zoekt Energie-U?
Energieambassadeurs kunnen zich op twee manieren inzetten:

  • Enthousiaste bewoners die hun eigen woning samen met buurt- of straatgenoten energiezuinig(er) willen maken. Samenwerken is leuk, leerzaam en inspirerend. Het schept een band met de buren en je staat samen sterker bij het bedingen van kortingen bij installateurs en leveranciers. Je krijgt hierbij ondersteuning vanuit het stedelijk netwerk.
  • Koplopers die ervaring hebben met woningisolatie, energie besparen of energie opwekken en het leuk vinden om hun kennis en ervaring te delen met enthousiaste wijkbewoners.

Wat biedt Energie-U
Een opleiding en de nodige ondersteuning vanuit Energie en de gemeente Utrecht

  • samenwerking met een inspirerend team van collega-ambassadeurs
  • viermaal per jaar een bijeenkomst met alle ambassadeurs om kennis te delen en duurzame thema’s uit te diepen
  • veel vrijheid om je activiteiten als ambassadeur op een eigen manier in te vullen

Wat vragen we? 

  • vrijwillige inzet van (minimaal) één avond per maand gedurende een half jaar
  • contacten in je eigen straat of buurt of bereidheid om contacten te leggen

Meer informatie en aanmelden
Lijkt het je wat om energieambassadeur te worden of ken je mensen in je omgeving die interesse hebben? Zie je kansen voor energiebesparing in je buurt? Meld je aan via rianne@energie-u.nl of energie.wonen@utrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten