Carin van Dongen en Peter Sprangers uit Hoograven over ’tegels’ in ‘Westbroek!’ op RTVU

{youtube}yKztBdBhXBM{/youtube}

Westbroek met uitroeptekenEr schijnen mensen te zijn die moeite hebben met de flamboyante persoonlijkheid van zanger en (ex-)politicus Henk Westbroek. Maar zelfs die mensen kunnen wellicht zijn RTV Utrecht-programma ‘Westbroek!‘ wèl waarderen. (Hierin schuimt Henk themagewijs de provincie Utrecht af en gedraagt hij zich als nederige interviewer.)  Morgen 4 maart 2014 is het  thema van Westbroek! ‘Tegels’, en komen er ook twee keramiek-deskundigen uit Hoograven aan het woord: kunstenaar Carin van Dongen en wijkhistoricus Peter Sprangers van de HKTH.

Ook een ‘plukje’ Amersfoort..

Carin van Dongen en Peter Sprangers tegels en tegeltableauSprangers: “Dinsdag 4 maart en zaterdag 8 maart wordt een aflevering van ‘Westbroek!’ over Utrechtse Tegels uitgezonden. Op RTV Utrecht vanaf 07.11 uur ’s ochtends en daarna elk uur herhaald. Met 5 min. Carin van Dongen, 5 min. ondergetekende en een plukje Amersfoort. Een hele zit dus. Sla alvast wat in zou ik zeggen.
De uitzending is vanaf dinsdag ook te zien via: www.rtvutrecht.nl/westbroek“.

  • Op de foto zit Carin van Dongen op zelf gemaakte tegels in het Hamersplantsoen en staat Peter Sprangers voor een eveneens door Carin van Dongen gemaakt kunstwerk: een omlijsting van een historisch tegeltableau dat te vinden is tegenover De Toonkamer in de bocht van Rotsoord.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten