(Heuveloord-) ‘Bewoners zien LE:EN het liefst vertrekken’. ‘Overlast op diverse fronten’

 HeuveloordSplietDeBooHelling(Update 15 februari: verder hieronder is een reactie van Heuveloord-bewoner Rob Vels toegevoegd)

Het populaire Restaurant LE:EN (Heuveloord 140) heeft een tijdelijke vergunning (2011-2016). Een verzoek tot verlenging van dat contract werd op 23 januari 2014 definitief geweigerd. Zie: Gaat Restaurant LE:EN in 2016 heen? 5-jarige tijdelijke vergunning niet verlengd

Bewoners Heuveloord zien LEEN liefts ADUN“Uw berichtgeving over LE:EN is verkeerd en eenzijdig. En het wordt tijd dat u ook eens de omwonenden komt praten. met vriendelijke groet”, mailde Rob Vels (bewoner van Heuveloord) op 12 februari aan de redactie van Aanzet. Vels liet toen weten ook  kritiek op het AD/UN te hebben.

Bezwaren over LE:EN-overlast in AD/UN

We vroegen de heer Vels zich nader te verklaren, en dat deed hij (zie hieronder), op 15 februari, nadat wij zagen (zie, helaas ietwat onduidelijke, knipsel) dat hij klachten over de overlast door LE:EN inmiddels ook heeft geuit in het AD/UN van 15 februari 2014.

Verbouwing zonder vergunning

Rob Vels: “Hieronder een aantal opmerkingen om e.e.a. te verduidelijken:
‘Na het vertrek van Rotslab (uit de achterzaal) hebben ondernemers LE:EN de betreffende ruimte zonder juiste vergunning verbouwd en geëxploiteerd.
Pas na een bezoek van de gemeente hebben zij de benodigde uitbreiding van de bestaande vergunning aangevraagd. Tijdens het behandeltraject van bovengenoemde aanvraag hebben ondernemers aan de gemeente gevraagd of het ook mogelijk was de tijdelijke vestiging om te zetten naar een permanente vestiging.

Weigering uitbreiding omgevingsvergunning is goed onderbouwd

De uitbreiding van de bestaande omgevingsvergunning is door de gemeente met een goede onderbouwing geweigerd. Op de vraag m.b.t. het omzetten van de tijdelijke vestiging naar een permanente vestiging hebben de ondernemers, wederom met goede onderbouwing van de gemeente, een voor hen negatief antwoord gekregen nl. dat dat niet gebeurd.
Let wel dat ondernemers zelf hebben aangegeven zich maar tijdelijk op Heuveloord te willen vestigen.

Bewoners Heuveloord vanaf eerste dag tegen komst restaurant

Heuveloord 19-25 achterzijde prent 1988U schreef over een “instant succes waarmee de wijk blij was” (hier: voorlaatste alinea)? Dat u er zelf fan van bent wil niet zeggen dat de hele wijk dit is. Wij als omwonenden van dit restaurant zijn vanaf de eerste dag tegen de komst van dit restaurant. Dagelijks ondervinden wij op diverse fronten overlast, ondernemers zijn hiervan op de hoogte echter blijft het vanaf het begin bij toezeggingen om e.e.a. op te pakken en verder niet. Nu zijn ondernemers zelfs door de gemeente uitdrukkelijk verzocht om de situatie te verbeteren. Tot nu toe zonder resultaat.

LE:EN werd eerder gematst

De gemeente heeft ondernemers destijds al geholpen met een versneld en versoepeld vergunningentraject, dit alles omdat ondernemers zelf duidelijk hebben gemaakt dat het hier om een tijdelijke vestiging ging. Nu vraagt u (laatste alinea hier) of de gemeente weer kan helpen. Waarom? Ondernemers kunnen toch altijd zelf proactief handelen en contact zoeken met Jebber en of andere partijen net zoals andere ondernemers dat zelf moeten doen.

Daarnaast is er door de wijkraad al aangegeven dat het goed zou zijn om te kijken naar mogelijkheden binnen de Toonkamer dus is er eigenlijk al hulp van de gemeente in de vorm van advies.
Zoals u aangeeft en een ieder weet hoeven ondernemers pas in 2016 te verhuizen dus hebben zij ruim de tijd om nu al naar een ander onderkomen op zoek te gaan. Vraag is of zij dit wel willen? Heeft u dat nagevraagd?

Hoe erg het allemaal is…

Heuveloord straatnaambord donker oplichtendWant ondernemers willen nl. (ook al hebben ze zelf altijd anders gezegd en besproken) maar op één plek verder en dat is Heuveloord 140 en om dit te bereiken worden ‘journalisten’ zoals u gebruikt om dergelijke stukken te publiceren. Aan een ieder laten weten hoe erg het allemaal is en hoe zij zich in de steek gelaten voelen.

Hetzelfde is gebeurd op de vorige locatie waar u zelf naar verwijst in uw artikel: ‘Maar LE:EN mocht slechts tijdelijk aan de Westerkade blijven ivm de spoorverdubbeling, aanleg Uithoftramlijn en bouw Station Vaartsche Rijn’. Het lijkt of hetzelfde scenario weer uit de kast wordt gehaald. Ik hoop dat u, door het bovenstaande, begrijpt waarom ik, mede namens de omwonenden, een mail heb gestuurd”, aldus Rob Vels.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten