Werk bij onderdoorgang Albatrosstraat: daardoor op 15 en mogelijk 16 feb. afgesloten & muziekfilmpje

Albatrosstraat onderdoorgang pano vert 1938Zoals iedereen merkt gaan de werkzaamheden -waardoor 15 december weer afsluiting onderdoorgang Alabatrosstraat- voort rond toekomstig Station Vaartsche Rijn. Dat duurt nog tot december 2015, dan stoppen en vertrekken de eerste treinen vanaf Vaartsche Rijn. Maar de eerste trams naar de Uithof vv gaan pas in 2018 rijden.

1938

Nostalgie naar de rust 1938 op de plaatjes rechts (toen de spoorbaan net verhoogd was). Op de bovenste ziet u in de verte de Helling, die toen langer was dan nu, en de Briljantlaan werd pas in 1955 aangelegd. Op onderste foto ziet u dus de Albatrosstraat. Van wie zou die ene auto geweest zijn?

Albatrosstraat bij Bedankt voor het begripLiggers leggen, dus afsluiting

Komend weekend, op zaterdag 15 en mogelijk ook zondag 16 februari, plaatst de aannemer de liggers voor de Uithoflijn ter hoogte van de onderdoorgang Albatrosstraat en de lange Pelikaanstraat. Tijdens het werk is de onderdoorgang afgesloten.

De aannemer start zaterdag om 06.00 uur; als het werk volgens planning verloopt, is werken op zondag – vanaf 07.00 uur – niet nodig. De liggers worden metLiggersLeggenBriljantlaanAlbatrosstraat 1foto vrachtwagens aangevoerd en ingehesen met een kraan. Dit kan geluidsoverlast veroorzaken en voor enig oponthoud zorgen in het verkeer. Op het kruispunt Pelikaanstraat – Albatrosstraat vindt belijningswerk plaats.
(Verder zijn er 15 februari trottoirwerkzaamheden bij busbaan Bleekstraat, waardoor het trottoir tijdelijk versmald zal zijn)

Laatste liggers

De laatste liggers van de Uithoflijn worden 24 – 28 februari gelegd. Lees verder op de ProRail-Randstadspoor-site en de Nieuwsflits Randstadspoor ProRail van 13 februari.

The T.S. Eliot Appreciation Society: ‘The Dreadnought Hoax’

En buurtbewoner/filmer Roald Stijn alias Pyropix (@StationVrijn) heeft 13 februari 2014 weer een fraai spoorwerkzaamheden- & muziekfilmpje op YouTube gezet:

{youtube}nSO06L0Da-8{/youtube}

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten