Jacques Reckers, liefhebber van Utrechtse geschiedenis, is halve eeuw in dienst van Alewijnse

Jacques Reckers jubileum Alewijnse“Gisteren (11 februari 2014) was mijn vader, Jacques Reckers, precies 50 jaar in dienst bij Alewijnse BV in Utrecht (zie foto). Naar mijn idee is dit een unieke prestatie. Zijn jubileum wordt 18 februari as. gevierd”. mailde trotse dochter Vivian Reckers

“Mijn vader is altijd erg betrokken bij nieuws uit en over Utrecht (hij levert zelf ook regelmatig tekst en foto’s aan voor ‘de Oud Utrechter‘ en in zijn jongere jaren was hij actief lid van Hoogravens Belang) en ik denk dat hij het erg leuk vindt als hij nu eens zelf in het nieuws is”.

Jacques Reckers is in Lombok geboren, ging in 1974 met zijn vrouw in de Oud Wulvenlaan wonen en verhuisde naar de Jutfaseweg, toen de flatwoningen van de Oud Wulvenlaan plaats moesten maken voor de huidige woningen aldaar.Uitzicht vanuit Oud Wulvenlaan 1978 foto JJH Reckers

“Als 15 jarige jongen is mijn vader in 1964 in vaste dienst getreden bij Van Miltenburg, dat later werd overgenomen door Alewijnse BV, een electrotechnisch installatie bedrijf. Hij is hier nooit meer weggegaan. In januari is hij 65 geworden en hij heeft grote moeite met zijn naderende pensioen”.

Werk als hobby

Voor mijn vader is zijn werk niet alleen zijn werk, maar ook zijn hobby. Op het verlanglijstje dat hij voor zijn jubileum mocht opstellen heeft hij een 0 uren contract gezet in de hoop dat hij langer door kan werken. Inmiddels is hem inderdaad gevraagd of hij voor een aantal uur per dag in dienst wil blijven.

In de afgelopen 50 jaar heeft mijn vader veel meegemaakt. Zijn herinneringen heeft hij opgetekend in een boek* dat binnen het bedrijf is uitgegeven”, aldus Vivian Reckers.

Te zware gereedschapskist

alewijnse-logo*Marliese Koel, directiesecretaresse bij Alewijnse BV (sinds 1980 gevestigd aan de Detmoldstraat), heeft dat boek ook gelezen en genoot van de humoristische anekdotes van Reckers. “Over het kattekwaad dat hij uithaalde en hoe hij als 15-jarige monteur met een vele kilo’s te zware gereedschapskist op zijn fiets sprong, waardoor het frame in elkaar zakte. Hij weet ├álles van het bedrijf en van die humor die Reckers kenmerkt komt hij nooit meer af”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten