Gaat Restaurant LE:EN in 2016 heen? 5-jarige tijdelijke vergunning niet verlengd

Leen terras Waar in H T“Restaurant LE:EN op Rotsoord moet in 2016 mogelijk haar pand (Heuveloord 140  verlaten”, aldus de Utrechtse Internet Courant (DUIC) op 7 feb.2014. Dat bericht leidde tot, diverse maar soms hele boze, reacties ònder dat artikel en idem dito op twitter, a la deze tweet.
DUIC schreef o.m.: “De VVD en PvdA hebben tijdens de raadscommissieavond..” (in feite een Commissie S&R-vergadering, -red.-) “..wethouder Isabella gevraagd of hij in gesprek wil gaan met de eigenaren over een mogelijke oplossing”. Maar in feite viel LE:EN buiten de orde van die commissievergadering, die over bouwplan De Trip ging, omdat het restaurant niet in dat plangebied Leen Duic AD Un Ev B panoligt.
Welke tegemoetkoming Isabella eventueel aan LE:EN te bieden zou kunnen hebben is vooralsnog onduidelijk. Maar hoop doet leven.

‘HZ_WABO-13-17265’

Maar hoe zit het nou precies met het popi restaurant? Duidelijk is dat een door LE:EN aangevraagde verlenging van de 5 jarige tijdelijke vergunning (2011-2016) op 23-01-2014 is geweigerd.

Westerkade-LE:EN

Leen op westerkadeEven terug in de tijd. Aziatisch ’tapas/hapjes’-restaurant LE:EN opende in 2004 aan de Westerkade 37. Aparte eetgelegenheid: niet goedkoop en je moest (en moet nog steeds) een soort toto-formulier invullen om je bakjes en kommetjes eten te bestellen. Maar wàt een lokatie (was dat); uitzicht op bootjes in de Vaartse Rijn, fietsers, wandelaars en obers/oberessen die met dienbladen de straat overstaken naar een zitje aan het water; en dat alles aan de voet van het spoorviaduct! Maar LE:EN mocht slechts tijdelijk aan de Westerkade blijven ivm de spoorverdubbeling, aanleg Uithoftramlijn en bouw Station Vaartsche Rijn.

Gebied Rotsoord-LE:EN

LeenTerras IensSeptember 2010 konden we op gezag van (voormalig) ‘Ons Utrecht’ melden dat LE:EN naar het voormalige De Boo-terrein (in bezit van ontwikkelaar Jebber) zou willen verhuizen.
Echter: in april 2011 stond op aanzetnet.nl dit bericht, waarvan men achteraf kan zeggen: 1) dat Jebber de planning voor start en oplevering van de beoogde nieuwbouw (later ‘De Trip‘ gedoopt) toen te optimistisch inschatte en 2) dat AD/UN en Ons Utrecht (in verhalen over de Jebber-plannen) verschillend over LE:EN berichtten. AD/UN meldde op 05-04-2011 dat LE:EN ‘bekend’ was als bedrijf dat in de Jebber-nieuwbouw zou kunnen komen, terwijl Ons Utrecht op 16-03-2011 al had geschreven dat LE:EN op een tijdelijke plek* ‘elders op Rotsoord’ zou beginnen. (*=Heuveloord 140, buiten het nieuwbouwplangebied van Jebber). Zie ook deze Jebber-tweet van 11-02-2014.)

Op 18-05-2011 konden we melden dat LE:EN ‘in het najaar’ aan het Heuveloord zou openen (zie hier laatste alinea) en na wat geheimzinnigheid opende LE:EN op 16-08-2011 in het Rotsoordkwartier/Hotspot Rotsoord als instant-succes waarmee de wijk blij was. Schrijver dezes ging er o.m. op 27-09-2011 (onder een nazomerzonnetje) eten.
Hoe gezellig & lekker het is bij LE:EN behoeft anno 2014 geen betoog meer.

 LE:EN behouden voor de buurt?

LEENtoiletVolgens de stand van zaken van half februari 2014 zou het restaurant dus in 2016 het pand Heuveloord 140 moeten verlaten. Kunnen ‘de gemeente’ (wijkbureau Zuid?) of andere partijen (bijvoorbeeld Pastoe/Toonkamer, dat ook horecaplannen heeft op ‘Hotspot Rotsoord’) nog wat regelen om LE:EN voor de buurt te behouden? (Rotslab, dat vroeger ook op Heuveloord zat, nu op Rotsoord 9, en Tafelboom, nu Rotsoord 32, zijn toch ook aan nieuwe huisvesting geholpen?)
(Ondertussen schijnen er ook nieuwe plannen voor het al jaren braak liggende Vicona-terrein ontwikkeld te worden..)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten