Ernstige zorgen over impasse in Oudegeinlaanbuurt en Rietveldbuurt in Hoograven-Zuid

Oudegeinlaanbuurt pano2  verticaal(Utrecht heeft tien wijkraden en één daarvan is Wijkraad Zuid; voor Bokkenbuurt, Hoograven, Lunetten en Tolsteeg.
Wijkraden zijn door de gemeenteraad aangesteld als adviesorganen voor het college van B&W en dienen uiteraard contacten te onderhouden met bewoners-organisaties en gevraagd en ongevraagd regelmatig advies uit te brengen.

Verdomhoekjes

Hieronder (en onder deze link) staat een recent advies van Wijkraad Zuid, van 29 januari 2014, over twee buurten, Oudegeinlaanbuurt en Rietveldbuurt, die al vele jaren in het ‘verdomhoekje’ zitten. De wijkraad vindt o.m: dat bewoners zekerheid moeten krijgen over verbetering van hun woonsituatie, dat daarvoor keiharde afspraken met woningcorporaties nodig zijn, ook ambtenaren stadsontwikkeling extra actie moeten tonen; en vergeet de participatie niet.
PvdA-raadslid Bülent Isik heeft al beloofd dit wijkraadadvies aan de orde te stellen in de, al overvolle, Commissie S&D-vergadering op donderdagavond 6 februari -red.)

Nijeveldsingel Rietveld woningenWelgemeend advies

“De Wijkraad Utrecht Zuid heeft gemeend een advies uit te moeten brengen, daar zij zich ernstig zorgen maakt over de ontstane situatie rond de renovatie van woningen in Hoograven Zuid en met name die in portefeuille zijn van de woningbouwcorporaties Portaal* en Bo-Ex**”.

  • (*Oudegeinlaanbuurt: huurwoningen aan en tussen Linschotensingel, De Wierslaan, deel Nijeveldsingel ten noorden van Nijeveldbrug en Vronesteinlaan
  • **Rietveldbuurt: huurwoningen, ontworpen door Gerrit Rietveld, aan en tussen deel Montfoortlaan en Kastelenplantsoen: deel IJsselstijnlaan, deel Duurstedelaan, deel Nijeveldsingel, Tjepmahof en Rijnesteinhof -red.)

“In ons advies motiveren wij onder andere waarom wij het van het hoogste belang vinden dat de gemeente de woningbouwcorporaties wijst op haar verantwoordelijkheden. Geen onderhoud heeft een nadelige invloed op de ontwikkeling van Zuid”.

Wijkraad Z uitblijvende renovatie Hoograven Zuid 1

Wijkraad Z uitblijvende renovatie Hoograven Zuid 2Wijkraad Z uitblijvende renovatie Hoograven Zuid 3Wijkraad Z uitblijvende renovatie Hoograven Zuid 4

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten