‘Geef om vrijheid’: Collecte van Amnesty International (2 t/m 8 februari)

Amnesty International collectanteMensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2014 voor de twaalfde keer een landelijke collecte. In de gemeente Utrecht zullen vele collectanten van 2 tot en met 8 februari 2014 de straat op gaan.

Utrecht-Zuid

“Zo hebben zich in Utrecht-Zuid bijvoorbeeld al 70 vrijwilligers aangemeld. Dezelfde ploeg vrijwilligers haalde vorig jaar in Lunetten en Hoograven ruim €4800,- op. Voor de volledigheid zal ik een aantal weken na de collecte de opbrengst per Utrechtse wijk bekend maken”, aldus Rianneke Slot, wijkcoordinator Utrecht-Zuid voor Amnesty International

In 2013 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd €1.73 miljoen opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty.

Waarom collecteren?

Amenesty International actie Nasrin SotoudehMet giften zoals tijdens de collecte, wordt het werk van Amnesty blijvend mogelijk gemaakt, zoals bijvoorbeeld voor de Iraanse advocate en mensenrechten-activiste Nasrin Sotoudeh. Nasrin Sotoudeh (1963), winnares 2012 van de Sacharovprijs, werd in 2010 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf vanwege ‘propaganda tegen de staat’. Amnesty voerde actie voor haar en in 2013 kwam Nasrin Sotoudeh vrij. Zij bedankte Amnesty International en iedereen die zich heeft ingezet voor haar vrijlating: ‘ik ben me bewust geweest van jullie inzet en ik wil jullie bedanken voor al het werk wat jullie hebben gedaan’.

Missie Amnesty

Amnesty International organisatieAmnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten