Kans op fiets maken? Doe in Oud Hoograven Noord mee aan onderzoek over eetgewoonten en bewegen

Oud Hoograven Noord kaartjeIn de week van 17 februari gaat het Europese SPOTLIGHT van start. VUmc voert dit onderzoek, in samenwerking met andere Europese landen, uit om te bestuderen wat de invloed van de buurt op onze leefstijl is. Eén van de geselecteerde buurten is Oud Hoograven-Noord. De bewoners van deze buurt ontvangen binnenkort een uitnodigingsbrief om een online vragenlijst in te vullen.

Fastfood & fietspaden

Steeds meer mensen hebben overgewicht –ze zijn te dik. Om daar wat aan te doen, is het belangrijk om te begrijpen waarom sommige mensen wel en andere geen overgewicht krijgen. Het blijkt dat overgewicht in sommige buurten en wijken veel vaker voorkomt dan in andere buurten. Dat zou bijvoorbeeld kunnen komen doordat er in bepaalde wijken een groot aanbod van fastfood is, of omdat er weinig goede fietspaden zijn. Daarom is VUmc dit SPOTLIGHT onderzoek gestart.

SPOTLIGHT Logo - HorizontalBewoners in Oud Hoograven-Noord zullen binnenkort een uitnodigingsbrief ontvangen om een online vragenlijst in te vullen. De vragenlijst gaat over de buurt, over eetgewoonten, over bewegen en gezondheid. Deze buurt is, samen met 11 andere buurten in de Randstad, willekeurig uitgekozen. Samen vormen ze een goede dwarsdoorsnede van buurten in de Randstad.

Belangrijk

Het is erg belangrijk dat bewoners die voor de enquête worden uitgenodigd ook echt mee doen. Wouter Bos (voorzitter raad van bestuur VUmc) vertelt: “Overgewicht en extreem overgewicht is één van de grootste bedreigingen voor de gezondheid in onze tijd. Wij willen weten hoe we dit probleem kunnen helpen voorkomen. En daar hebben we uw hulp voor nodig. Help ons door deze vragenlijst in te vullen.”

Logo FC UtrechtOok FC Utrecht stimuleert deelnemers om mee te doen: “FC Utrecht is ervan overtuigd dat gezond eten en voldoende bewegen aan de basis staan van een goed leven. Om die reden stimuleren we deelnemers middels FC Utrecht Maatschappelijk om de vragenlijst in te vullen.”

De uitnodigingsbrief voor deelname aan het onderzoek valt rond 26 februari bij de bewoners van de wijk Oud Hoograven-Noord in de bus. Wie de vragenlijst invult maakt kans op een fiets of een VVV-bon. De Fietsfabriek stelt twee fietsen (een dames OMA fiets en een heren BEN fiets) ter beschikking, en daarnaast worden nog eens 20 VVV-bonnen verloot. Voor contact kunt u mailen naar spotlight@vumc.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten