Help! De lente komt eraan!

Vogelopvang Pimpelmeesjes en staartmeesLente? Ja, inderdaad lente. Het gaat helaas nog even duren voordat de grijze lucht plaats zal maken voor zonneschijn, maar de Vogelopvang, Rotsoord 24a, moet zich nu al voorbereiden op deze seizoensverandering. Zodra de lente zich aankondigt zullen de jonge vogeltjes bij de Vogelopvang binnenstromen.

Meesjes die uit het nest zijn gevallen. Jonge eendjes waarvan de moeder op straat is aangereden. Mereltjes die tijdens hun eerste vlucht zo onhandig zijn dat ze een poot breken. Kauwtjes die hun ouders kwijt zijn geraakt. Dit zijn maar een paar voorbeelden van vogels die in de opvang terecht komen.

Vogelopvang Mereltje voerenPrachtig moment

Alle wilde vogels die hulp nodig hebben worden liefdevol opgevangen door de vrijwilligers van de Vogelopvang. Zij verzorgen de vogels totdat ze weer gezond zijn en groot genoeg om uit te vliegen. Het vrijlaten van de vogels in de natuur is voor de vrijwilligers een kroon op hun werk. Een prachtig moment.

De Vogelopvang is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Word jij enthousiast van het idee om wilde vogels te helpen en hen weer de vrijheid te geven? En ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken? Dan is de Vogelopvang op zoek naar jou! Je hebt vooraf geen speciale kennis van vogels nodig. Natuurlijk moet je het wel leuk vinden om je in wilde vogels te verdiepen.

Vogelopvang Eendje 1Bel Marieke

Vanwege de grote drukte in de lente is het fijn als nieuwe vrijwilligers zo snel mogelijk kunnen beginnen en ingewerkt kunnen worden.Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor een vrijblijvend oriënterend gesprek met Marieke Grin, de beheerder van Vogelopvang Utrecht. Bel 030-2517255, dagelijks van 13-17 uur.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten