Drie auto’s in brand in Lunetten. Politie pakt 18-jarige na achtervolging tot Nijeveldsingel

Op de Provence (Lunetten) werd zondag een verdachte aangehouden voor brandstichting. Drie auto’s raakten beschadigd.
(Update politiebericht met getuigenoproep 27/1 15.43u)

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat brand was ontstaan in een auto. De politie ging direct ter plaatse en trof inmiddels drie (overgeslagen) brandende auto’s aan en door de hevige rookontwikkeling moesten enkele bewoners hun woning uit.

Twee aanhoudingen

In de omgeving werd uitgekeken naar de mogelijke verdachten. Bij de tunnel aan de Olympus werden twee personen aangetroffen die hier verdacht rondhingen. Zij renden gelijk weg maar een 20-jarige man uit Utrecht kon worden aangehouden. De achtervolging van de andere verdachte werd voortgezet en deze man verdween in een tuin van een woning aan de Nijeveldsingel (Hoograven-Zuid).

Door de agenten werd de verdachte aangeroepen dat hij uit de tuin moest komen. Dit deed hij niet en een politiehond werd ingezet. De 18-jarige man uit Utrecht werd door de hond snel gevonden en de man ging het gevecht met de hond. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden en moest eerst naar het ziekenhuis om zijn bijtwonden te laten verzorgen. Er bestaat een vermoeden dat de brand is aangestoken vanwege een conflict.

Getuigenoproep

Naar aanleiding van deze brand in de avond van zondag 26 januari is de politie een onderzoek gestart. De politie gaat uit van brandstichting en wil graag met getuigen in contact komen die mogelijk iets gezien hebben dat van belang kan zijn voor dit onderzoek. In het bijzonder de persoon die een agent aansprak in een nabijgelegen park. Heeft u iets opvallends gezien vlak voor of vlak na dit tijdstip in de buurt van de Carstenlaan, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten