Amateurkunstfestival: ook ‘gluren bij de buren’ in/uit Hoograven: Ciska & Sonja, Rahim, Simon en Henry

GBDB Ciska en Sonja stewardessen Rahim Biglari GBDB Simon Feenstra kunstfluiter Henry Glissenaar uit Hoograven fluit kunst in zijn woonkamer Julianaweg

 

 

 

 

 

 

 

Zang & verhalen

Jawel, in Hoograven zijn zondag 26 januari ook drie adressen, Constant Erzeijstraat 83 én 85 en Julianaweg 339, waar men drie uiteenlopende zang- en verhalenvoorstellingen kan bewonderen.

Aanvankelijk dacht schrijver dezes, wist hij veel, dat het amateurartiestenfestival ‘Gluren bij de buren‘ een typisch Lunettens fenomeen was, waar ze daar aan de Gluren bij de buren 26 jan 2014 Lunettenandere kant van de Waterlinieweg flink mee aan de weg timmeren. Dat is het in zekere zin ook met in 2014 een programma in Lunetten met maar liefst 18 acts in 18 huiskamertheaters en ook nog soep toe! (De vorige editie was daar op 11 november 2012)

GBDB poster

100 acts in 100 woonkamers in heel Utrecht

Doch in feite, kan men lezen in de Gluurbuur-krant; is GBDB stedelijk gezien in 2014 terug van weggeweest in de Domstad. Het festival was in 2004 een (op de ‘Atelierroute’ lijkende) Utrechtse uitvinding, die tot 2009 vijf keer plaatsvond en navolging kreeg in andere steden. Klik hier voor het programma met 100 acts in 100 huiskamers met 300 voorstellingen.

3 adressen programma Hoograven:

 • GBDB 2014 4 keer Rahim Feenstra Ciska Sonja en HenryJulianaweg 339              15.15 / 16.30 / 17.30u:    Ciska & Sonja
  Vlieg mee met CS Airline. Ciska en Sonja nemen je mee op een muzikale reis! Instappen en meezingen maar. (Nog een guitige website van de dames)
 • Constant Erzeijstraat 83  13.00 / 14.15 / 15.30u:   Rahim Biglari
  Om stil van te worden zo mooi zijn Rahim’s verhalen. (Rahim Biglari op YouTube)
 • Constant Erzeijstraat 85  13.45 / 15.00 / 16.15u:   Simon Feenstra
  Met roots in de jaren ’70 van Stevie Wonder en de sound van Michael Bublé maakt deze singer-songwriter een eigentijdse combinatie. (Simon Feenstra op YouTube)
 • Schroeder v/d Kolkstr* 10  15.15 / 16.30 / 17.30u:  Henry Glissenaar
  Het dak eraf met handfluiter Henry. Van filmmuziek tot volksmuziek om door betoverd te worden. (Video’s van Henry)

*Maar de Schroeder van der Kolkstraat ligt toch niet in Hoograven? Nee, bij de Catharijnesingel; maar de in Vleuten geboren kunstfluiter Henry Glissenaar (51) woont wel aan de Julianaweg IN Hoograven.. 

Floot al in Vleuten

Kleine Henry leerde op zijn elfde op zijn vingers fluiten in Vleuten en viert dus dit jaar zijn veertigjarig fluitjubileum. In 1997 maakte hij zijn tv-debuut in de André van Duin Show, met een hilarische neusfluit-act. Een huzarenstukje dat hij in 2010 in de RTL-show ‘Holland’s Got Talent‘ herhaalde.
Glissenaar is niet alleen kunstfluiter, maar ook allesfluiter, want hij kan aan allerlei attributen melodieën ontlokken; bijvoorbeeld ook aan tuinkabouters. Hij vindt zijn inspiratie bij alle soorten instrumentale fluitmuziek, van George Zamfir (pan-) tot Berdien Stenberg (dwars-), en in alle genres.  Henry fluit kunst Stadhuis 6 jan 2014 Utereg stadsie foto Beery GeerligsFluitvirtuoos Henry musiceert overal en voor iedereen. Soms op radio en tv, zondag 26/1 in een huiskamer, op de Stadhuisbrug, in het Stadshuis, in kerken en zorgcentra (zoals donderdag 23 januari j.l. in Lopik, met als thema: ‘Fluitend loop ik’)

Utereg mijn stadsie en het Wilhelmus

Op 6 januari en 12 januari floot Henry twee keer voor Burgemeester van Zanen (respectievelijk bij diens nieuwjaarsreceptie en tijdens Culturele Zondag Nieuwjaarsduik): de 1e keer ‘Utereg mijn stadsie’ (zie video hieronder vanaf 3 minuten 47 seconden) en de 2e keer het Wilhelmus. Dat laatste hoopt Glissenaar te herhalen op Koningsdag (dit jaar op 26 april) voor…

{youtube}FqSpLK2N2KU{/youtube}

 

 

. .

 

FqSpLK2N2KU

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten