Wijkavond 22/1: Ideeën, plannen en wijkambities werden uitgewisseld in Brede School Duurstedelaan

Wijkavond 22 januari. foto bert van t OeverNa een lampionnennoptocht georganiseerd door het buurtinitiatief ‘Oog voor Hoograven‘ luidde daarna (tijdens een wijkavond in de Brede School aan de Duurstedelaan) het credo ‘”En nu aan de slag!”. Dat wilde zeggen met zgn ‘wijkambities‘, een actieprogramma voor wijk Zuid (mede op basis van deze gemeentelijke nota.)
“Heel veel ideeën voor Hoograven, maar het moet wel komen van de bewoners. Gaat dat lukken?”, vroeg wijkbewoner Bert van ’t Oever zich woensdagavond 22 januari af.

‘Breiclub in Rotsoord trekt ook jongeren’

Wijkambitie vragenlijst

@FritsLintmeijer, onder meer wijkwethouder voor Zuid, hield een toespraak en twitterde later over zijn gesprekken met bewoners: “Wijkconnect en Seats to meet in Lunetten. Zomaar twee van de tientallen ideeën uit de geanimeerde wijkavond in Zuid over de wijkambities. Verder: zonnepanelen, natuuractiviteiten, de Kameleon en geluidswal langs A12 in Hoograven. Nog eentje dan uit Zuid: breiclub voor (eenzame) ouderen in Rotsoord trekt ook veel jongeren!…”

WijkambitiesZuid Oud met plaatje

“….En meer picknicken in Beatrixpark en Tolsteeg”, aldus Lintmeijer; “net als gisteravond bij wijkraad NoordWest ook in Zuid zorgen over herkenbaarheid van welzijnswerk(ers) in buurthuizen. Meer binding nodig!” Genoeg om over door te praten en denken dus.

Els Leicher (@ElsLeicher), wijkregisseur Zuid a.i. op het wijkbureau, constateerde in een ‘volle zaal’: “bewoners werken allerlei plannen uit om ‘aan de slag’ te gaan. Actieve bewoners uit Hoograven hebben allerlei ideeën om de wijk schoner te houden met bewoners samen”.
En scheidend CDA-raadslid Eiko Smid vond het een “Mooie en ideenrijke avond met bewoners Hoograven +Lunetten”
(Bovenstaande twitter-citaten zijn enigszins geparafraseerd -red.)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten