Negen Hoogravense tieners aangehouden. Verdenking: diverse autobranden in Hoograven

Autobrand in HoogravenDe Utrechtse politie heeft maandagmorgen 20 januari 2014 vroeg negen jongens aangehouden in verband met de recente autobranden in Hoograven. Het gaat om jongeren uit de wijk zelf in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. Ze zitten allemaal vast.
De branden hebben de afgelopen weken veel consternatie en gevoelens van onveiligheid veroorzaakt.

Sinds december waren er in Hoograven, Tolsteeg en Lunetten plm 16 aangestoken autobranden en pogingen daartoe. De laatste brand greep plaats op 9 januari.

  • Herautsingel Michel Lindaart in Hart van N SBS6 over zijn vaderKlik hier voor het officiĆ«le politiebericht (mede namens het gemeentelijke Wijkbureau Zuid).
  • Zie ook deze video van RTVUtrecht (rechtsboven; met wijkbewoner Rien Meegdes en een politiewoordvoerder) en nog een video.
  • In deze video (van ‘Hart van Nederland’ van SBS 6) vertelt (een kwade) Michel Lindaart hoe zijn invalide vader bij de auto- en carportbrand op de Herautsingel (9 januari) in gevaar is gebracht. Vader Lindaart heeft daarom aangifte wegens poging tot doodslag gedaan.

Grote politie- en burgerinzet
Hoograven kent helaas een ’traditie’ van autobranden rond oud en nieuw. Maar de hoeveelheid december/januari 2013/2O14 was ongekend. Dat noopte tot extra toezicht in de wijk: door agenten in uniform en in onopvallende kleding, toezichthouders, jongerenwerkers en een buurtwacht. Omstreeks honderd wijkbewoners sloten zich aan bij de speciale Whatsappgroep/buurtwacht Utrecht Alert om wakend door de buurten te wandelen en informatie uit te wisselen met de politie.

Kaart autobranden door Avi dec 2013 en jan 2014Uitgebreid onderzoek
Verschillende rechercheurs hielden zich bezig met onder meer buurt- en sporenonderzoek. Elke brand is uitvoerig door de politie onderzocht. Agenten voerden een buurtonderzoek uit en de forensische opsporing deed sporenonderzoek. Uit dit onderzoek is voldoende verdenking tegen de minderjarigen ontstaan om ze aan te houden en huiszoekingen te verrichten. De verdenking is niet voor alle verdachten hetzelfde

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten