17/1 Moet Plan De Trip terug naar tekentafel? Vervolg-buurtbijeenkomst 22 januari

Trip v a BriljantlaanDe extra buurtbijeenkomst over bouwplan De Trip op 17 januari, op ‘onmogelijk’ tijdstip (want ‘etens- & VrijMiBo-tijd’ half zes) werd met plm 60 mensen (vooral uit het Tolsteegplantsoen eo en de Jutfaseweg) goed bezocht in Zaal Neel.
Aan het eind van de sessie sprong wethouder Gilbert Isabella nog even op een stoel om te roepen dat de volgende buurtbijeenkomst, over de bekritiseerde starterswoningen in drie robuuste gebouwen, op woensdag 22 januari zal zijn; lokatie nog niet bekend.
(Update: zie ook: Verslag bijeenkomst (17/1 2014) over De Trip, namens de gemeente)

Trip 17 jan aandachtig publiek NeelMoeizame communicatie?

Directeur Monique van Loon van projectontwikkelaar Jebber en Isabella kregen het zwaar te verduren vanuit de zaal. Dat vanwege de niet bijster geliefde hoogbouw t/m 9 hoog én door de, volgens omwonende vragenstellers en commentatoren, gebrekkige communicatie (tijdens de aan Jebber uitbestede inspraakperiode sinds 2011.) Mensen klaagden dat de ontwikkelaar een hele tijd niet van zich liet horen omtrent de plannenmakerij. Er is weinig huis-aan-huis-informatie verspreid en veel van de door Jebber opgegeven 27 ‘communicatiemomenten’ waren voor de happy few (kleine bijeenkomsten). 

Trip 17 jan Weth Isabella en directeur JebberUitstel bouw

Tot de commmisievergadering van 7 januari 2014 (punt 10) kon Jebber nog de hoop koesteren dat gemeenteraad eind januari of begin februari zou instemmen met een collegevoorstel voor het bouwplan, waarna de bouw van ‘Helling’, ‘Kadegebouw’ en ‘Briljant’ dit voorjaar zou kunnen starten. Maar nu moeten er volgens Isabella in het kader van de participatie eerst nòg een aantal ‘ambtelijke’ en ’technische’ buurtbijeenkomsten plaats vinden. En passant mopperden bewoners van de Jutfaseweg op de ‘herrie’ die Café Klein Berlijn produceert.

Trip v a JufasewegSlang van weleer in drieën geknipt

Gemeentelijk gebiedsmanager Kika Aalberts, Monique van Loon en architect Don Murphy hielden presentaties en Gilbert Isabella trachtte probleemoplossend voor de vuist weg te praten. Geprojecteerd op een scherm verschenen een stuk of 30 vragen en door de notuliste in vraagvorm gegoten opmerkingen.
De Engelstalige Don Murphy liet met een hallucinante hoeveelheid plaatjes en schetsen Trip 17 jan weth isabella publiekzien dat er weldegelijk evolutie was geweest in zijn ontwerp voor 266 starterswoningen (‘half houses’): van de ‘slang’-bebouwing uit 2011 tot drie afzonderlijke bouwwerken, nee: ‘sculpturen’. Daaraan en aan de publieke ruimte en aan het uitzicht voor de omwonenden had hij ook weer eindeloos gesleuteld en geschoven.

Voorzichtige conclusie: Ondanks incidentele opmerkingen als “zoals ik aan het begin al zei en nu weer zeg: deze bijeenkomst is een farce”, bedoelde iedereen het goed op deze buurtmeeting. Wordt dus vervolgd.

 

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten