Propvolle warme zaal (100+ mensen) vanwege bijeenkomst over autobranden Hoograven

Volle bak in wijkbureau 14 jan 2014 foto boven Els Leicher.panoxWandelend, van Hoograven-Noord naar het Wijkbureau in Hoograven-Hart-van (’t Goylaan), kwam schrijver dezes 3 x dezelfde pick-up-auto met toezichthouders tegen. Een bewijs vooraf van de ‘opgeschaalde’ politieaandacht voor de wijk n.a.v. de recente autobranden, waarover op dinsdag 14 januari 2014 een buurtavond werd gehouden.

Oplopende temperatuur
Was de zaal zo klein of was het aantal toegestroomde belangstellenden, dubbele volle bak, ruim honderd mensen (150?), zo groot? In ieder geval kon lang niet iedereen zitten en liep de temperatuur op.
Wie in het midden zat en zijn jas nog aan had, brak het zweet uit. Gelukkig hielden de sprekers, wijkmanager veiligheid John Verheyen,  politiechef Ben Rosengarten, en wijkwethouder Frits Lintmeijer het redelijk kort.

Gemoederen
Ook de gemoederen raakten (heel even) verhit toen iemand riep dat de politie ‘onnodig’ vooral Marokkaanse jongeren en zelfs 9-jarige kinderen zou aanspreken. Politiespreker Rosengarten ontkende dat en zei dat er ‘geen onderscheid’ wordt gemaakt. Verheyen en Rosengarten spraken over de autobranden (helaas nul aanhoudingen) soms als voetballers na slecht resultaat : “kan niet, mag niet”, maar er klonken ook stevige ambitieuze woorden: “aanhouden, straffen, schade verhalen”.

Wijkagenten Hoograven Isak Hrnjic Eduard van Ravensberg en Henk GoldsteenVeel uren gedraaid
De opschaling voor Hoograven betekent niet dat andere Utrechtse wijken minder politietoezicht hebben gekregen, maar wel dat agenten en toezichthouders véél (over)uren hebben gedraaid. Bovendien is ook het jeugdwerk ingeschakeld. Ook het recherchewerk vergt veel tijd omdat àlle tips worden nagetrokken. Tip voor wijkbewoners: niet aarzelen om bij een verdachte situatie meteen 112 te bellen (anoniem mag ook via 0800-7000). Méér belangrijke nummers voor wijk Zuid hier.

Ook massale opkomst van professionals
De ‘overheid’ was ruimschoots aanwezig in het wijkbureau: veel politiemensen, medewerkers van het wijkbureau, een officier van Justitie, een wethouder, raadsleden, welzijnswerkers, etc..
Na het plenaire gedeelte van de bijeenkomst kon men met hen in gesprek gaan in de wandelgangen. Of bijvoorbeeld met een meneer, die vertelde hoe hij vanuit zijn woning, in het ronde flatgebouw van Nieuw Plettenburgh, met verbijstering had gekeken naar een autofik in de diepte aan het Ridderplantsoen.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten