Jebber gaat, na aansporing wethouder Isabella, alsnog in gesprek met omwonenden over ‘De Trip’

Trip spandoek en auto sleeVanmiddag vrijdag 17 jan 2014 om 17:30u in ‘NEEL‘ Heuveloord 140, aan de voet van de Watertoren (achterzaal van restaurant Le:en) is een extra vergadering over het bestemmingsplan (voor de beoogde nieuwbouw van starterswoningen en bedrijfruimtes in drie gebouwen:) ‘De Trip‘ (Briljantlaan t.o.v. Tolsteegplantsoen).
‘Knipperlicht’
21 november 2013 kon men nog in de krant lezen dat er, na allerlei procedures, ‘groen licht‘ voor dit bouwplan was (het terrein ligt er ook helemaal bouwrijp bij, vertelde Monique van Loon van ontwikkelaar Jebber onlangs), maar inmiddels knippert dat (stop?-)licht even op oranje.. Dit als gevolg van een commissie (van de gemeenteraad)-vergadering van 7 januari j.l.  (zie ook: hier).

De Trip ontw VMXMooi Tolsteeg Protest tegen De TripRammelend participatietraject?
Die middag besloot namelijk een meerderheid van de raad, dat het ‘participatietraject’ (inspraak door kritische omwonenden serieus nemen) rond Project De Trip nog niet voldoende zou zijn geweest. Zie artikelen hieromtrent van de raadsleden Arjan Kleuver D66 en Sander Van Waveren CDA.

Plan De Trip aangepast tbv Tolsteegplantsoen panoxOverleg
De raad gaf tevens verantwoordelijk Gilbert Isabella de opdracht om ontwikkelaar Jebber alsnog (nog een keer) te bewegen in overleg te gaan met omwonenden (van met name het Tolsteegplantsoen ofwel: ‘Mooi Tolsteeg‘)  met bezwaren. (Zie ook dit verhaal in het Stadsblad).

De kritiek van actiegroep ‘Mooi Tolsteeg’ (die in het AD/UN vreesde dat het overleg in NEEL ‘een wassen neus’ zou zijn) richt zich vooral op 4 thema’s: de vermeende ‘plompe’ vormgeving van de ’te hoge’ drie ontworpen gebouwen en de gevreesde schaduwerking en de ‘verpeste’ zichtlijnen richting Vaartse Rijn. Jebber en architect Don Murphy hebben n.a.v. eerdere buurt-communicatiemomenten gereageerd door in het ontwerp o.a. bouwwerken te verschuiven.

Deskundigen
Bij de extra vergadering vanmiddag (17 jan. 2014) onder leiding van Martin Mulder (hoofd Dienst Ruimtelijke & Economische Ontwikkeling; REO) kunnen belangstellenden in gesprek gaan met o.a. wethouder Gilbert Isabella, Monique van Loon, directeur van Jebber, Don Murphy van VMX Architecten, stedebouwkundige Hester van GentKika Aalberts* (o.m. gebiedsmanager Rotsoord van REO) en andere deskundigen.
*Kika Aalberts omschreef haar functie onlangs als ‘Spin in het web inzake complexe, gevoelige bestemmingsplanwijzigingen’. Ze had ook nog twee nieuwtjes over het Rotsoord-gebied:

  • (Vicona & Rotslab)
  • Projectontwikkelaar Van Stiphout (eigenaar van het al jaren leegstaande Vicona-terrein op de hoek van de Diamantweg) heeft een nieuw woningbouwplan gemaakt (inclusief het terugbouwen van het ten onrechte gesloopte monumentale fabrieksgebouw ‘De Klop’ dat daar ooit stond).
  • Dankzij een deal met Harm Scheltens, grootaandeelhouder van de Pastoefabriek, heeft experimentenclub Rotslab (t/m halverwege 2013 gevestigd in het huidige NEEL, daarna dakloos) per 1 februari een nieuwe (al ‘vet’ en ‘fantastisch’ genoemde) ruimte op/aan/in Rotsoord.

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten