Politie zoekt daders autobrand Herautsingel en roept getuigen op

Herautsingel  9 jan 2014 brand auto carport Bert van t ODonderdag 9 januari is dus weer een auto in Hoograven in brand gestoken en volledig uitgebrand. De politie zoekt getuigen en verzoekt wijkbewoners extra alert te zijn op verdachte situaties.

Een eerdere aankondiging van RTV Utrecht, dat de bereden politie vrijdagavond 10 januari extra toezicht in Hoograven zou houden vanwege de vele autobranden, berust op een misverstand (aldus RTV Utrecht)

Donderdagmiddag rond 16.00 uur kreeg de politie de melding van een autobrand op de Herautsingel. De auto stond onder een carport met het gevolg dat de naastliggende woning ook brandschade op liep. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het voertuig geblust. De auto brandde volledig uit en is weggesleept.

Extra toezicht
Sinds 1 januari is er in de wijk Hoograven brand gesticht in acht auto’s (en vanaf 2 december 2013 helaas in nog méér auto’s in Wijk Zuid. -red.) De politie doet onderzoek naar alle autobranden en houdt daarnaast extra toezicht in de wijk, zowel opvallend als onopvallend.

Getuige van autobrand(en)?
Bent u getuige geweest van deze brand, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Kent u de dader en wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Verdachte situatie, bel 112!

Jerrycan of fles terpentine?
De politie vraagt bewoners om extra alert te zijn op verdachte situaties. Denk hierbij aan personen die rond een auto hangen of personen die bijvoorbeeld met een jerrycan of flessen lopen. In dit soort gevallen mag 1-1-2 gebeld worden. U krijgt dan de meldkamer centralist aan de telefoon die agenten op straat direct kunnen aansturen. Hiermee wordt de kans vergroot dat een dader of daders aangehouden kunnen worden. Geeft u zoveel mogelijk details door zoals hoeveel personen, wat hebben ze aan of waar vluchten ze naartoe.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten