Opkomen voor jezelf kan je leren. 3 Feb start betaalbare assertiviteitstraining in Hoograven

Agaath van Loon assertiviteitstrainingVeel mensen hebben moeite om voor zichzelf op te komen. Op 3 februari 2014 start U Centraal in Buurthuis Hart van Hoograven met de assertiviteitstraining ‘Opkomen voor jezelf’. In de training leer je meer zelfvertrouwen te krijgen, te zeggen wat je bedoelt en wat je voelt met respect voor jezelf en anderen. Deelname, aan 9 sessies op maandagavond, kost € 20,-, met U-Pas € 10,-

Nee zeggen als je ja bedoelt, angst om anderen te kwetsen, moeilijk kunnen omgaan met kritiek; dat kunnen signalen zijn dat je onvoldoende assertief bent, legt sociaal werker en trainer Agaath van Loon uit. “Mensen vragen zich af: Waarom loop ik altijd voor iedereen en staat er niemand klaar als ik hulp nodig heb? Waarom ben ik altijd degene die moet overwerken? Als je voldoende assertief bent, kun je in je leven of de maatschappij doen wat je wilt doen. Het helpt je om te bereiken wat je wilt bereiken.”

Géén therapie
In de assertiviteitstraining leren deelnemers wat het effect is van een andere houding, ander gedrag. Agaath van Loon: “De training is geen therapie. Je bent gewoon wie je bent, je presenteert alleen een andere kant van jezelf. Je positieve kant krijgt extra aandacht. En alles wat je aandacht geeft, groeit.”

Assertiviteit9 Maandagen 19.30u
De assertiviteitstraining bestaat uit negen bijeenkomsten op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur. De start is op 3 februari 2014. De bijeenkomsten vinden plaats in Buurthuis Hart van Hoograven, ’t Goylaan 77. Deelname kost € 20,-, met U-Pas € 10,-.. Deelnemers moeten in de gemeente Utrecht wonen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Agaath van Loon, sociaal werker bij U Centraal. Bel 06-53 49 96 31 (ma-di-do) of mail a.vanloon@u-centraal.nl
Meer informatie: www.u-centraal.nl

Over U Centraal
U Centraal biedt sociaal werk in de wijken en buurten van de gemeente Utrecht. Bij U Centraal hebben cliënten één contactpersoon. Professionals, vrijwilligers, mantelzorgers en de cliënt werken nauw samen. U Centraal gaat ervan uit dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar leven. De cliënt doet en denkt dan ook mee over de verbetering van zijn of haar situatie.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten