24/12 Gijs, Jasper, Jorden en Pepijn (G8 Hoge Raven-school) brachten € 1006,15 naar ‘Serious Request’

Hoge Raven Kids in Leeuwarden Serious Request 1Dinsdag 24 december reisden Gijs, Jasper, Jorden en Pepijn, vier vrienden van elf jaar die in groep 8 van basisschool De Hoge Raven zitten, met de trein naar Leeuwarden om hun voor het goede doel van Serious Request 2013 verzamelde geld af te leveren bij het beroemde Glazen Huis.

Krappe boomhut
Half november ontstond het idee om voor het goede doel een nacht in de boomhut van Gijs door te brengen. De uitdaging zou liggen in de krapte van de boomhut (ongeveer 1.20 bij 1.40 meter) en de nacht in ‘de vrieskou’. De jongens schatten de Serious Request 3 DJsopbrengst in op 50 euro en zetten dat ook op de website van Serious Request met als titel: ‘actie voor de kleine kindjes’.

Gulle wijkgenoten & actieve medescholieren
Allereerst werd geld opgehaald door langs de huizen in de buurt te lopen. Veel buren en wijkgenoten schonken gul en al snel was de 50 euro gepasseerd. De families gingen doneren en toen:….

bedachten de jongens om ook hun basisschool De Hoge Raven en hun klasgenoten van groep 8 erbij te betrekken. Er werd een kassa gemaakt, bonnen getypt, overlegd met de juf en de directeur en groep 7 ging ook meedoen!

Hoge Raven Kids in Leeuwarden 2 Serious Request  vagere fotoSpijkerpoepen en henna tattoos
De kerstavond van school stond, na het kerstdiner, in het teken van de actie voor SR. Er werden bonnetjes verkocht en ouders kochten gul voor hun kinderen die vervolgens konden spijkerpoepen, op de rug van ouderejaars mochten ‘ponyrijden’, aan een loterij mee konden doen, henna tattoos konden laten zetten, een voorstelling op eenwielers bekeken en ga zo maar door. Het werd een groot succes!

Hoge Raven Kids Serious Request 1Na afzien naar Leeuwarden
De nacht in de boomhut was inderdaad afzien; er was weliswaar geen sprake van vrieskou, maar de ruimte was wel erg krap en bovendien stormde en regende het die nacht enorm. Ze hadden het echter over voor het goede doel.

In de trein naar Leeuwarden kwam het bedrag op en boven de 1000 euro en beschreven ze vol trots de cheque voor de dj’s van 3FM. Van de geschatte 50 euro naar een eindbedrag van ruim 1000 euro, een prachtige prestatie!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten