Marktmensen Smaragdplein, voortaan graag inschikken als het kan!

Smaragdplein Markt Kerstavond 2013 B BiebzijdeVlak voordat de Nachtmissen en Kerstvieringen op Kerstavonddinsdag begonnen, was nog de hoogmis van het consumentisme aan de gang. Was al het kerstvoedsel ingeslagen, waren alle kerstcadeaux gekocht en moest het kapsel nog in de krul? Zo ook op het Smaragdplein, waar personeel van supermarkten en winkels ijverig gejaagd in de weer waren.

Marktje met gaten
Er was ook markt(je) op het vochtige plein. Die was echter minder gezellig en knus als die kan zijn, want veel marktkooplui waren niet op komen dagen. De winkeliers hadden liever gezien dat de kramen daarom dichter bij elkaar waren gezet. Want nu onstonden er grote gaten met loze ruimte, terwijl de kerstboodschappenautomobilisten toch elders moesten parkeren… Een marktverkoper zei hierover dat men op de vaste plek bleef staan omdat vaste klanten anders de kramen niet zouden kunnen vinden..

De winkelhouders hebben meerdere pogingen gewaagd om samen te werken met marktkooplui en de gemeente aangaande de opbouw van de markt, maar zonder resultaat naar tevredenheid dus. Toch lijkt nieuw overleg, tussen Winkeliersvereniging Smaragdplein, marktmensen en de Afdeling Markten van de gemeente, wel noodzakelijk.

Smaragdplein Markt Kerstavond  C Midden met busSmaragdplein Markt Kerstavond 2013 A

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten