Kerststalgroep in etalage Smaragdplein & Kerstvieringen Johannes de Doper/Bernarduskerk

Bernardus Jan de Doper kerk  Pano Kerk en Klokkentoren  OranjeNassaulaan 2Tegenover de fotowinkel op het Smaragdplein is in een soort etalage een kerststalgroep te zien, die ter beschikking is gesteld door de R.K.H. Johannes de Doper/ H Bernardus Kerk (Oranje Nassaulaan 2)Kerstgroep Smaragdplein pano 3 x

De Johannes/Bernarduskerk (onderdeel van de Sint Martinusparochie) verzorgt Missen in het kerkcentrum en in de Mariakapel in het kerkcentrum.

  • Vieringen met Kerstmis:
  • di 24 19:00 Gezinsviering
  • di 24 21:00 Nachtmis
  • wo 25 11:00 Eucharistieviering (samen met Surinaams/Antilliaanse gemeenschap)
  • do 26 11:00 Eucharistieviering

St Johannes de Doperkerk 1953 bijna Klaar gesloopt 1992 Plettenburghplantsoen 2St Bernarduskerk 1986 Camminghaplantsoen 18 gesloopt 1992Elke laatste zondag van de maand is er een viering (11.00u), voor iedereen, die wordt voorbereid door Surinamers en Antillianen. Tevens doet de kerk mee aan oecumenische vieringen in de Vredenburgzaal van WZC Tolsteeg (Saffierlaan 10)

Voorheen 2 RK-kerken
De Johannes/Bernarduskerk werd in 1991 ingewijd als opvolger van de Johanneskerk (Plettenburgplantsoen 2, toen om de hoek) en de Bernarduskerk (Camminghaplantsoen 18). Beide kerken werden in 1992 gesloopt en op beide lokaties kwamen daar seniorenwoningen voor in de plaats. Rond de Johannes de Doperkerk waren vroeger o.m. ook nog een parochiegebouw, een nonnenklooster, een gymzaal en de voorganger van het WZC Nieuw Plettenburg, hetKerstgroep Smaragdplein F vrouw met kruik Alphons Ariƫnshuis (t/m 1994 aan de Oud Wulvenlaan) te vinden.Kerstgroep Smaragdplein E  div personen scherp

RK Hoograven
Zowel de uit 1953 daterende St Johanneskerk als de Bernarduskerk (1962) zijn destijds gebouwd omdat ‘Nieuw Hoograven’ steeds bevolkter raakte. Maar al halverwege de jaren 60 sloegen de ontzuiling en de ontkerkelijking toe. (Het ‘Rijke Roomse Leven’ is al een halve eeuw voorbij in ons land. Zie hier een Wikipedia-lijst met o.a. verdwenen Utrechtse kerken .) Gingen er rond 1970 nog rond 2 miljoen katholieken in Nederland regelmatig naar de kerk; in 2013 is dat aantal omstreeks 300.000.. Met de kerstdagen gaan er dan weer tradioneel meer dan gemiddel mensen naar de Mis.

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten