Wijkfotograaf doet ‘boekje’ open over ontwikkeling gebied Station Vaartsche Rijn

Boekje Station Vaartsche Rijn door Wijkfotograaf Ted van ArnhemWijkfotograaf Ted van Arnhem, die het wat kalmer aan gaat doen voor Wijkkrant Aanzet en deze website, vond/vindt het ook heel gaaf om de bouw van Station Vaartsche Rijn (en alle spoorwerkzaamheden en randverschijnselen daar omheen) door zijn lens te volgen. (Verderop hieronder aandacht voor de ProRail-publicaties ‘Dubbelslag’ nr 11 & ‘Nieuwsflits’ dec 2013)

Constructiespektakel

Behalve voor het, vaak nachtelijke, constructiespektakel door de bouwartiesten van de door ProRail ingehuurde aannemers, had Van Arnhem ook oog voor andere zaken.

Online boekje

Infobijeenkomsten, de gele Jeremiebrug (na bijna een eeuw trouwe dienst gedemonteerd en per post naar Leidsche Rijn verzonden) en de heren ‘hangsenioren’, die elkander dagelijks treffen op en rond een bankje bij het bouwterrein, trokken eveneens de aandacht van de fotograaf. Ted doet hier een virtueel ‘boekje’ open.

JeremiebrugRestantenTed(Op 13 december 2015 zullen voor het eerst treinen voor publiek stoppen en weer vertrekken op Station Vaartsche Rijn.)
Over welk spoor rijden straks trein en tram? Bouwlampen en geluidschermen:

Projectkrant Dubbelslag (klik hier) is een uitgave van ProRail en de projectorganisatie Uithoflijn (van gemeente en BRU) die in de buurten rond de spoorwerkzaamheden wordt verspreid.
(Actuele info via: @Randstadspoor)

  • In Dubbelslag 11 o.m. aandacht voor:
  • Onderdoorgangen (open en weer dicht)
  • Hoe worden ruimtes onder station & sporen ingericht? (Zeker: parkeergarage en fietsenstalling. Mogelijk: horeca en winkels)
  • Gesprek met planningbewaker Ingenieur Oomen van Heijmans
  • Trac├ębesluit weer vernietigd door Raad van State ivm onduidelijkheid over trillinghinder
  • In ProRail Nieuwsflits nr 68 van 19 december 2013 o.m:
  • Komende nachtwerkzaamheden (overigens tussen 23/12 en 6/1 minder dan ‘normaal’)
  • Bouwlampen tegen diefstal ’s nachts uit ivm nachtrust omwonenden
  • Kijkje in een ‘dive under’.

Van 4 naar 10 sporen Randstadspoor

 

 

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten