Olé U-OV! Bussen verkleuren. Extra lijnen door Hoograven en Tolsteeg

GVUbus zaterdag U OV bus zondag geelDe (halte)bordjes waren al eerder verhangen. Het is u vast niet ontgaan dat de G(E)VU-bussen* op 7 december 2013 na ruim een eeuw voor het laatst door Utrecht rijden/reden. Zondag 8 december is alles anders qua bussen. De nieuwe ‘merknaam’ U-OV -niet meer ‘Qbuzzbussen‘ zeggen!- neemt de boel over. Hieronder, na de break, leest u wat er zoal wijzigt in onze wijken.

BRUbus
*Overigens was het GVU al een aantal jaren geen gemeentelijk bedrijf meer maar dochter van Connexxion, inmiddels helemaal in Franse handen. Qbuzz is een kleindochter van de NS. (Qbuzz werd dit jaar 100% eigendom van de NS-dochter Abellio). Via het Bestuur Regio Utrecht (BRU), opdrachtgever/concessieverlener voor het OV in de regio, houdt de Utrechtse U OV logo websitegemeenteraad een vinger in de pap wat betreft de dienstregelingen. Raad en BRU hebben dit jaar redelijk naar vele, soms stevige, klachten (uit o.a. Hoograven) geluisterd.

Veranderingen Hoograven en Tolsteeg:

  • Haltebordjespano(Lijn 6 komt niet terug, maar) nieuw is: Lijn 47; 4 x p/u CS-Hoograven-Houten vv via Vondellaan–Briljantlaan–W.A. Vultostraat–’t Goylaan–Waterlinieweg
  • In plaats van Lijn 9 keert Lijn 8 terug: Lunetten-Tolsteeg-CS naar de nieuwe bestemming Fockema Andrealaan vv via Smaragdplein-Neude-Nachtegaalstraat-Oudwijk-Diakonessenhuis.
  • Verder blijft het pendelbusje Lijn15 (Smaragdplein-Hoograven Zuid vv; die ’s avonds doorrijdt naar Lunetten) en kan men in het weekend gebruik maken van de Nachtlijn 447 Biltstraat-Neude-CS-Tolsteeg-Houten vv)
  • In Hoograven-Zuid blijft Lijn 1: IJsselsteinlaan-Rivierenwijk-Overvecht via Hooft Graaflandstraat-’t Goylaan-Socrateslaan.
  • Verder kan men vanaf de Haltes òp de ’t Goylaan (Hart van Hoograven) behalve met Lijn 47 ook reizen met o.a. Lijn 10 (Lunetten-Goylaan-Oog in Al-St Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn vv), Lijn 71 (Doorn-Zeist-Uithof-Goylaan-Nieuwegein vv), Lijn 72 (Nieuwegein-Goylaan-Uithof-Station Bilthoven vv)

Bus Bestemmingskleuren en symbolenKleuren & symbolen
Behalve dat de bussen van kleur verschieten van blauw/wit naar geel, wordt tevens een nieuw kleuren- en symbooltjes-systeem geintroduceerd. Utrecht Zuid-Oost (Hoograven e.o.) én Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede e.o. zijn voortaan geel en hebben een ruitje als symbool (en de ‘rode’ binnenstad, jawel: een Dommetje).

Volg geel
Deze zgn ‘bestemmingskleuren’ plus symbolen vindt u terug op de bussen (o.a.boven de vooruit), haltepalen, vertrekstaten, kaarten en de website. Delen van de regio hebben elk een eigen kleur. Op een druk busstation is het dan ‘eenvoudig’ de bestemmingskleur te volgen om alle bussen te vinden die dezelfde richting uit gaan. Zoek je bijvoorbeeld een bus naar Hoograven, volg dan lichtgeel.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten