Oh BO-EX, wanneer gaat de (weer uitgestelde) renovatie van de Rietveldbuurt ooit van start?

RietveldbuurtHoogravenZuid‘Voor de 388 woningen (in de Rietveldbuurt in Hoograven-Zuid, ten zuiden van de Montfoortlaan) wordt een ingrijpend renovatieplan voorbereid. De voorlopige start is april 2014′. Deze tekst prijkt/prijkte op de website van de verhuurder BO-EX. Alleen zegt de woningcorporatie in een ‘update’ van 25 nov (2013) dat er voorlopig geen geld is voor de al jarenlang gewenste renovatie -zie ook dit wilde plan– van de portiekflats in de Rietveldbuurt.

Geldgebrek
De boosdoeners voor het geldgebrek zijn volgens BO-EX de ‘verhuuderheffing‘ én strengere* eisen .

Tjepmahof 1965 en Tjepmahof in plm 2011(*Als gevolg van o.a. de Vestia-affaire moet de verhouding tussen leningen en de waarde van het eigen bezit van woningcorporaties méér in balans zijn dan vroeger werd getolereerd.)

‘Gerritbuurt’
Gerrit Rietveld (1888-1964) was een van de beroemdste Utrechtse kunstenaars. In 2010/11 werd zelfs een ‘Rietveldjaar‘ aan hem gewijd. De door Rietveld ontworpen woningblokken (1956/57) in Hoograven-Zuid en Tolsteeg (tussen Saffierlaan en Robijnlaan) zijn buiten de wijk wellicht minder bekend. Huurders van de Tolsteegse ‘Rietveldbuurt’ hadden het geluk dat hun woningen al vóór de Crisis fraai zijn gerenoveerd (zie: dit filmpje).
Bewoners van de Hoogravense Rietveldbuurt (begrensd door Montfoortlaan, Nijeveldsingel, Kastelenplantsoen en Duurstedelaan) wachten voorlopig in onzekerheid…

Eigenlijk zijn we wel laat met dit ‘nieuws’ van 25 november… Woont u zèlf in de Rietveldbuurt en wilt u weleens, éénmalig of vaker, iets (op deze website of in Wijkkrant Aanzet) schrijven over het leven in de Rietveldbuurt (of elders in de wijk)? Neem dan svp contact op met de redactie; zie ook hier.

 

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten