Speeltuin Kameleon op de schop

Doedag speeltuin 30nov13 petra van KuikOp zaterdag 30 november werd er druk gewerkt in bouwspeeltuin De Kameleon aan de Verlengde Hoogravenseweg. Medewerkers en vrijwilligers van verschillende organisaties die actief zijn in de wijk én wijkbewoners sjouwden met hekken, plantten struiken en brachten een flinke lading zand van de straat naar een schommelplek. De speeltuin is in aanleg, gespeeld worden kan er nu niet, maar over een paar maandjes is Hoograven een spannende natuurlijke speeltuin rijker!

Achtergrond
Richard Bouma (staat hier tussen) van welzijnsorganisatie Vooruit: ‘Twee jaar geleden moest er voor de Barracuda Zeeverkenners een nieuwe locatie gevonden worden. De gemeente zag daarvoor een deel van bouwspeeltuin De Kameleon met ligging aan het water als ideaal. Overleg hierover tussen gemeente, Vooruit (voorheen Portes), de beheerder van de speeltuin, en Barracuda leverde op dat waar er aan het water terrein aan Barracuda ter beschikkingKameleon Kinderen met Kruiwagens werd gesteld, de speeltuin er aan de straatzijde terrein bij kreeg. De speeltuin verloor zo geen ruimte. Door de verandering moest de speeltuin wel opnieuw ingericht worden, en daar zijn we nu mee bezig.’ Femke Hoekstra van Barracuda Zeeverkenners: ‘Wij hebben het speelterrein rondom ons gebouw bijna altijd alleen op zaterdag nodig. Dit betekent dat het op de andere dagen gebruikt kan worden door de kinderen die in de speeltuin spelen.’

In de eigen wijk
Ideeën voor de nieuwe inrichting van de speeltuin zijn aangedragen door leerlingen uit een aantal bovenbouwgroepen van de Brede School Hoograven. Veel van wat zij aangaven fijn te vinden in een speeltuin gaat ook gerealiseerd worden. Bureau Niche heeft daarvoor het plan gemaakt. Dit bureau heeft ook de leiding over de aanleg en levert de vakmensen en de benodigde materialen en materieel. Voor het simpele graaf-, sleep- en sjouwwerk worden ‘doedagen’ voor vrijwilligers en wijkbewoners georganiseerd. Dit is goed voor de Kameleon Doedag 2 druk met kruiwagens fotobert Osociale samenhang in de wijk en ook gezellig. Tijdens het koffiedrinken in de ochtend werd er flink gelachen! Heleen Nieboer van Ludens Kinderopvang: ‘Het leuke is dat we dit voor onszelf doen, voor onze wijk, en voor de kinderen in onze wijk.’ De verwachting is dat de speeltuin in het voorjaar van 2014 geopend zal worden.

Meedoen
Of er dit jaar nog een ‘doedag’ georganiseerd wordt, is afhankelijk van het weer. In elk geval zal er nog een aantal gepland worden in begin van het volgend jaar. Wijkbewoners zijn van harte uitgenodigd om te komen helpen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten