5 juli 2015: 2e etappe Tour de France door Tolsteeg en Hoograven

Parcours 2e etappe Tdf 2015 5 juliBijna schreven we, in de euforie van de bekendmaking (vandaag) van de parcoursen van de 2 ‘Utrechtse’ etappes, dat het peleton van de Tour de France (op 5 juli 2015) wéér door de ’t Goylaan zou gaan koersen.

Echter de vorige gelegenheid dat een meute mannen op dunne fietsen, met de latere Tour-winnaar en Olympisch Kampioen Bradley Wiggins in de roze leiderstrui, in een vloek en een zucht door Hoograven flitste was 9 mei 2010. Dat betrof toen de Giro d’ Italia.

Bonte karavaan
In 2015 zal het fietsende circus iets langer te zien zijn in onze wijken. Want na een kalm showdefilé* door de binnenstad rijdt de bonte pedaleurskaravaan (via o.a. de Maliesingel) naar de Briljantlaan, WA Vultostraat, Constant Erzeijstraat en ’t Goylaan, waar men op stoom* komt, naar de Waterlinieweg. Met een grote noordelijke boog gaat het dan naar Leidsche Rijn en van daaruit verlaat de Tour de stad naar een vooralnog onbekende finishplaats in Nederland (die pas volgend jaar bekend wordt).

‘Race begint op de ’t Goylaan..’
Wolfsen Lobbyist*Tour-Grand Départ-lobbyist pur sang Aleid Wolfsen, in 2015 dus geen burgemeester meer, vertelde op de Radio 1 dat de renners in de 2e etappe vanwege de veiligheid ‘geneutraliseerd’ door de pittoreske binnenstad zullen rijden. “..Dan zwerven ze klein beetje door de stad..”, “..ik denk dat we ze even stil zetten onder de Dom om de Marseillaise te laten spelen..” en “..dan gaan ze naar de rand van de stad ..waar dan de race begint op de ’t Goylaan (Luister hier vanaf 2:06).

Enfin, dezer dagen “kleurt Utrecht geel”, naar het schijnt. Maar voordat de Gele Trein met mascotte Nijntje daadwerkelijk door de stad raast krijgen we eerst nog twee elfstedentochten en het WK Voetbal.. (Wordt vervolgd)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten