Nieuw Rotsoord uitgeroepen tot Icoonproject 2014

nrmaagdelijkwitKinderboerderij Nieuw Rotsoord is uitgeroepen tot Icoonproject 2014 van Groen Dichterbij voor de provincie Utrecht. Dat is al mooi, maar tegelijk met die titel ontvangt Nieuw Rotsoord ook nog eens een geldbedrag van 20.000 euro. Uiteraard zijn alle medewerkers en vrijwilligers dolblij en apetrots!!!! 

 

 

Groen Dichterbij is een initiatief van het IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies. Deze vier organisaties vinden het belangrijk dat de directe leefomgeving vergroent en de sociale cohesie in buurten wordt vergroot. Meer groen op straat en in de buurt heeft een positief effect op het welbevinden van de bewoners. Groen Dichterbij is mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

Voorbeeldfunctie

Nieuw Rotsoord wordt gezien als een project met een bijzondere uitstraling en voorbeeldfunctie voor de provincie Utrecht en heeft daarom recht op de titel Icoonproject. Naast deze titel ontvangt elk Icoonproject extra ondersteuning, waaronder een financiële bijdrage. Nieuw Rotsoord is beloond met het maximale bedrag van 20.000 euro voor het verwezenlijken van de doelstellingen.

 

Bokashi-mesthoop

Het prijzengeld gebruikt Nieuw Rotsoord deels voor de aanleg van een thematuin, waar het publiek kennis kan maken met diverse eetbare planten, planten om thee van te maken en verfplanten. Verder wordt het aantal zonnepanelen uitgegbeid en wordt geinvesteerd in een zogeheten Bokashi-mesthoop. Een dergelijke mesthoop, gebaseerd op het fermenteren van organisch materiaal, stoot aanzienlijk minder CO2 uit dan een reguliere mesthoop.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten