Bij-Leren: Utrecht Leert aan Keukentafels

KinderrechtenHeel Utrecht komt Bij-Leren op zaterdag 21 december aan keukentafels van mensen die hun kennis delen. Door heel de stad, laagdrempelig bij mensen thuis en voor iedereen toegankelijk. Kom jij Bij-Leren op die dag? Schuif aan, ontmoet en leer.

De afgelopen maand hebben Utrechters meer dan achttien bijzondere keukentafelworkshops ingezonden. Van Chinees voor beginners en 3D printen, tot Zelf pasta maken en Schrijf je beste CV ooit. Deze workshops worden gegeven vanuit een passie voor kennisdelen en de wens om andere buren en Utrechters te ontmoeten.  

 

 

Waarom kennisdelen
Er schuilt kracht in het delen van kennis. Kennis is overal in de samenleving te vinden, ook dichtbij huis. Met Bij-Leren kunnen mensen gewoon met een vriend of onbekende buur aan de keukentafel uit de waan van de dag leren en goede gesprekken voeren en uit de waan van de dag. Juist in deze tijd waarin we flexibel willen zijn, onszelf willen blijven ontwikkelen, vaker van baan en omgeving veranderen is nieuwe kennis opdoen steeds belangrijker. Misschien vinden Utrechters daarmee eerder die ene geschikte baan, leren ze misschien hun buren beter kennen of worden ze er simpelweg vrolijker en zelfverzekerder van.

Toekomst
Leren staat centraal op zaterdag 21 december. Wanneer deze pilot een succes wordt dan wordt Bij-Leren in 2014 een landelijk online platform voor kennisdelen en kennisnemen. Daarmee wordt leren mogelijk aan vele keukentafels in Nederland.

Hoograven

In Hoograven vindt de workshop Mensenrechten plaats: Wat zijn mensenrechten eigenlijk? En waarom zijn ze anders dan alle andere rechten? Waarom is er ook nog een Kinderrechtenverdrag? Hoe kan je ze toepassen in je eigen leven? In deze workshop bekijken we de geschiedenis met nadruk op kinderrechten. De mogelijk- & onmogelijkheden ervan komen aan bod.

Praktische info

Keukentafel van: vrienden van Sanne Vroom
Utrechtse buurt: Hoograven
Datum: zaterdag 21 december 2013
Tijdstip: wordt zsm bekend gemaakt
Aantal deelnemers: 5
Kosten: €5
Inclusief: koffie en thee
Meenemen: neem iets lekkers mee
Website: Timu Kota

Op de website staan alle workshops en is het mogelijk een plaats te reserveren. Meer informatie is te vinden op www.bij-leren.nl.

De bedenkers zijn te bereiken via: info@basgadiot.nl en info@ingegoorts.nl.
Telefonisch: 06-48497517 (Bas Gadiot).

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten